Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.03.2014 11:43 - Търсите си нов служител? Не наемайте гадняря!
Автор: minevv Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 987 Коментари: 1 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

В бизнеса може да срещнете всякакви хора. С някои ви се налага да работите, а други сами избирате. Когато ви предстои да наемете нов човек, помислете добре и не се ограничавайте само до неговото CV. Често взимаме в офиса си хора, които на пръв поглед изглеждат „нормални“, ала след някой друг месец показват истинската си същност –тази на глупака, профана, гадняря.

Прекарайте известно време с потенциалния си служител и извън офиса, защото тогава той ще излезе от замисления си идеален образ и ще ви покаже какъв всъщност е. Ако можете, проведете интервюто на някое неутрално място (заведение например), за да стане обстановката неформална и човекът да се отпусне.

Ето и за кои знаци да следите, за да не попаднете на гадняря, който после ще изпили не само вашите нерви, а и тези на останалите ви служители:

1. Оплюва другите

Само един глупак може да си помисли че ще блесне в очите на колегите и клиентите си, като оплюва продуктите или личностните качества на другите.

2. Замърсява

Всеки, който хвърля боклуците си на земята и очаква някой друг да се наведе и да ги вдигне, може да бъде определен като нагъл и гаден тип.

3. Обича да бъде груб

Грубостта към подчинените и колегите и липсата на такт, без да му пука какво причинява на другите с думите си е поредният знак, че си имате работа с гадняр.

4. Не оставя никакъв бакшиш

Прието е обслужващият персонал да бъде възнаграден за усилието си с някакъв бакшиш. Ако човекът срещу вас си брои стотинките до последно без да остави и грам бакшиш, това не само показва, че е стиснат, а и липсата му на човечност и уважение към труда на другите. Искате ли да работите с такъв човек?

5. Показност

Когато видите някой да парадира със скъпата си кола, часовник или телефон, то първата ви мисъл е : „Какъв глупак!“ и не сте далече от истината. Хората, които могат да се изтъкнат единствено с вещите си, са повърхностни, сноби и имат объркана ценностна система.

6. Не спира да ругае

Човешко е в даден напрегнат момент да се изплъзне някоя ругатня от устата, ала ако всяка втора дума е псувня, то по-добре да си нямате работа с този човек. Очевидно му липсват обноски, няма добра езикова култура и лесно може да ви изложи.

7. Шофира агресивно

Хората, които рискуват живота на другите, само за да си спестят 5 секунди повече са пълни идиоти. Те са и опасни!

http://www.tialoto.bg/a/76-na-rabota/35406-tarsite-si-nov-sluzhitel-ne-naemaite-gadniaria/?utm_source=blog&utm_medium=tialotobox&utm_campaign=footer

 



Тагове:   нов служител,   гадняря,


Гласувай:
7



1. rumyn - ох
20.03.2014 12:08
мислех че ще имам време да прочета книгата , преди да подхванеш такава тема.
"емоционалната интелигентност" даниъл голман
вчера ми се мярна в книжарницата и реших че е моя! по прехвърлих я снощи , ама на нощна лампа чете ли се?
та има тестове за такава интелигентност
и академичната няма нищо общо с тази.
обяснява развитието на дяловете на мозъка през еволщцията и се оказва че първо се е появила емоцията и след това обучаващата способност.
и цялата работа опира като винаги до възпитанието. ако не са те научили да управляваш емоциитъ си , нищо не са те научили. това че ти си налял тонове инфо в главата си не те прави човек.
ох влади , коментара ми не беше отправен към теб. просто бързам да изляза, а искам да ти напиша мнението си. усмихни се моля на - мен и ме извини.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: minevv
Категория: Политика
Прочетен: 860222
Постинги: 437
Коментари: 1432
Гласове: 2418
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол