Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2014 12:01 - Спор за DUMMIES, чукът на КУУН за Глупави 5
Автор: minevv Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 742 Коментари: 1 Гласове:
-4

Последна промяна: 13.08.2014 12:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Какво е СПОР? И реализируем ли е в блог.бг
От Уикипедия, свободната енциклопедия +++++++++++++++++++++++++
Спорът е обсъждане, в което се сблъскват различни гледни точки на участниците.

По време на спор се изясняват разногласията между двама или повече спорещи. За да има спор, е нужно да има различно виждане или разногласия между участниците.

Ако няма разногласия или ако участниците в спор стигнат до единомислие, спорът се приключва, достигането на единомислие се нарича още консенсус.

Възможно е различията между участниците да достигнат точка, в която спорът се превръща в "нерешим", т.е. невъзможност за достигане на единомислие.

Когато участниците в един спор продължат да настояват на гледните си точки и никоя страна не желае да направи отстъпки, възможно е да се получи ожесточен спор. Ожесточаването на спора води до възникване на конфликти.

За да бъде решен даден спор, е нужно да има отстъпки от едната или другата страна, желание за изслушване на събеседниците, толерантност, взаимно уважение. Отстъпката по същество, правена по време на спор, се нарича още компромис.

+++++++++++++++++
Тъй като дефиницията се чете от интелигентни хора, не е споменато основното изискване за да се реализира СПОРа:
А именно - обща културна основа!
Тя включва :
-способност за мислене / мозък /
-способност за познание
- наличие на обща култура
- познаване на правилата и изискванията на добрия тон
- спазване на правилата за добро поведение
А и още:
- желание да се разбере теория, различна от възприетата
- способност и желание да се абстрахираш от личността и да се фокусираш върху теорията
-честно отношение, почтенност  и последователност.

Не е подходящо да:
-да се изразявате неуместно, объркващо или обидно
-да не давате доводи или да давате объркани или лъжливи доводи
- да не се подготви предварително с достоверни научни доводи

А сега няколко примера за това как НЕ ТРЯБВА:
-"ядрения"- толкова злоба и убида, че всъщност доказва обратна на показаната теза
-розата - само списване на факт с 50 годишна давност , без обосновка или поне трактовка-или личен коментар- без цел.. само за самоизява, С плюене по другите не ставате по-добри и известни.
- турбо, роза- без да са запознати с научните принципи, без да дават някакви факти обосноваващи / също стари / теории /аналогии или по-скоро фантазии/, се ОПИТВАТ / защото нормален човек не може да ги приеме / да "УБЕДЯТ"  , че нормалността е лудост и обратно. Че научното познание е парапсихология, а измислиците са реалност. Не разбирайки , че нито в науката, нито в реалния живот ще си губим времето за безполезни спорове. Това е преживяно в средните векове - поне 1000 години се е спорило колко дявола има върху върха на иглата / да живее религията /..Трябва ли пак да се връщаме към властта на глупостта???
Какво целите?- Ако наистина искате да научите нещо-четете книги!! Сега само показвате .... незнание!
"електрония вот"- без да се знаят последните изследвания, разработки и поне документите от ИТ срещите по тези въпроси, защо да търсите изява на последната си приумица?
-кабули- не смятам, че хейтването, омразата към различните /хомофобия/, българофобията/етническата омраза/ трябва да се толерира.
Кълненето е за бабите... що за "мъжка" постъпка...не че разбирате какво означава да си МЪЖ ;-))))
- милейди / sic/ - някои трябва да се лекуват, а не да се изявяват....Заблудата с безбройните клонинги мисля, че вече е синдром.
- за всичките "Вие си знаете кои"- слабостта им, пошлия изказ, опитите да очернят другия са само показатели за незнание и агресия/осъзната слабост/.  Малоценностната им самооценка се изразява в забраната на коментари и яростните личностни нападки.
Простото натискане на минуса , показва не вашето отношение към написаното , а неспособност да четете и мислите ;-)))

Много лесно ще ги опознаете по езиковите шаблони които използват- ниско културни и със сексуална малоценност. Както и в липсата на доводи.
-Българофобията , скрита зад чуждофилия е показателна за ниско познаване на историята на света, проява на платена журналистика и явна форма на заблуждение, подкрепяна/платена срещу държавността. Патриота уважава всички народи, но милее за своя народ и държава. Обидата към един народ е обида към всички народи.
Плюенето срещу държавата е прост начин да я съботираш. Но без държавност няма народ / въпреки историята ни/.Т.е. плюеш държавата=>народа=>себе си!

Друг пример ми е германския тигър- ние сме на диаметрални позиции почти по всичко. НО с удоволствие чета постовете му, доставя ми удоволствие разговора/препирня/спор с един умен мъж.. и се надявам и за него да е толкова приятно.
В блог.бг има много такива стойностни блогери / простете ми , че няма да ви избоявам- не искам да изпусна някои, а и троловете ще ви нападнат.../ , но затъват в морето на глупостта и пошлостта.. А жалко!

А без това умение няма да я има държавата, ще сме разединени и ще се проваляме взаимно. Ще се заблуждаваме , че сме нещо.. а всъщност не ще е така!

Извинявам се за по-дългия пост, преди се стремях към збитост, за да могат тези дето не могат да четат, да го прочеттат!! ;-))

Тук искам да обърна внимание, че

 незнанието води само до болка и разруха
Заради нмого ниския интелектуален език,
ще чистя коментарите на "Вие си знаете кои"


Тагове:   спор,


Гласувай:
2



1. rumyn - ох, Влади силно се надявам да те ...
14.08.2014 08:59
ох, Влади
силно се надявам да те прочетат поне сега!
човек трябва да отваря уши и да слуша критиката за себе си! да успява да пресее истинската критика от онази която е с цел да срине , а не да даде съвет за промяна.
Влади , и за това те харесвам - не стига че плюят по теб та чак се самозабравят ти пак опитваш да им помагаш. да им покажеш къде грешат. това се наричаше май благородство. да си над техните низки постъпки и да продължаваш да раздаваш от себе си за тях.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: minevv
Категория: Политика
Прочетен: 862524
Постинги: 437
Коментари: 1432
Гласове: 2418
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол