Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.06.2013 11:15 - Какво е ДЕМОКРАЦИЯ ?
Автор: minevv Категория: Политика   
Прочетен: 2884 Коментари: 4 Гласове:
6

Последна промяна: 20.06.2013 11:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Демокрацията (от гръцки: δημοκρατία, „народовластие“) е форма на управление, при която държавната власт произтича от народа чрез консенсус (консенсусна демокрация), референдуми (пряка демокрация) или избрани представители (представителна демокрация).[1] [2]

Под народ в горната дефиниция се имат пред вид по-скоро „гражданите“ (защото гражданство в древна Гърция например притежава само част от народа).
----------------
Хора, демокрацията не е хаос и свободия. Демокрацията е законност и ред, подчинение пред закона и мнението на мнозинството. Ефективна репресивна система и ясна изборна.
А какво имаме сега - само ХАОС.
И да не забравяме, че историята е махало: днес демо , а утре - терор.

И опследно - Демокрацията не е за целия народ ;-), а за избраните лидери, водачи.
А и има по-добър обществен строй - тимокрация!!!!



Тагове:   демокрация,


Гласувай:
6



1. shout - Социализъма, така и жадувания к...
20.06.2013 11:45
Социализъма, така и жадувания капитализъм с неговата ДЕМОКРАЦИЯ са форми на управление на БЕДНИТЕ! При тях средствата за управление са жестоки, особено при ДЕМОКРАЦИЯТА. При социализъма също е имало крайности, ноооо при демокрацията нещата опират до ЯРОСТЕН ГЕНОЦИД! Той се изразява в безчовечно отношение към бедните на всяко ниво - тоално мачкане и тъпкане.
Факти за ЯРОСТНИЯ ГЕНОЦИД:
1. Ориентиране към платено здравеопазване и въвеждане на т.н. лични лекари, които станаха храненици на демокрацията. Не можеш свободно да отидеш на лекар специалист, а трябва направление. Ако си на море, планина тогава?
2. Вкарване на химия и заместители на суровини в хранителните продукти и напитки, уж с цел НЕДОСТИГ на суровини, в услуга на ЕС. Някои от тях канцерогенни, като аспартам. Хран. продукти станаха като в ЕС - лъскави и опасни !?! Вследствие на това - болниците пълни, гробищата също!
3. Налагане на ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ОСИГУРОВКИ - здравни и пенсионни, които трябва да се плащат ЗАЕДНО, А НЕ ПО ОТДЕЛНО, като един БЕЗРАБОТЕН трябва да се осигурява ВСЕ ЕДНО РАБОТИ ЗА 420 ЛЕВА !!!!!!!!! Ако няма тези пари какво става с този човек? Глоба. Едва ли не трябва да си продава имуществото, ако го има и да плаща, плаща. И така може би до края на дните му може би.. !?!
4. Разрушаване на образ. система и преминаване към американизация с тестове. Младите просто не могат да свържат логически няколко изречения. Целта на демокрацията е постигната - колкото си глупав и не знаещ ще работиш каквото ти дадат и за колкото ти кажат. Ама ти искаш повече - няма. Няма класове, няма повишаване на заплатата или ако ги има те са с хиляди мъки.
5. Разрушаване на армията и нейното съсипване - нещо, което води до национална катастрофа. поделенията пустеят и са ограбени.
6. Допускане на чужди самолети да пръскат химикали, тежки метали, канц. вируси над населението от 2006 г., което е ГЕНОЦИД!
7. Заробване на България към ЕС с год. вноска 680 000 000 евро и много други.
цитирай
2. анонимен - Ами, сто пъти го обяснявах това н...
20.06.2013 12:32
Ами, сто пъти го обяснявах това нещо, но хората не желаят да мислят.
Обидените седесари сага ще търсят всяка муха за да я превръщат в слон. Тея протести не са нищо повече от стаен гняв и омраза. И аз не желая турците да са решаващ фактор, но кой е виновен, че българите не гласуват и единствения вариант за правителство става с подкрепата на ДПС.
Правителството предлага добри социални мерки, но омразата диктува само едно "я не сакам да съм добре, я сакам Вуте да е зле"
цитирай
3. minevv - Не
20.06.2013 13:24
Господа, става дума за строи, за идея... а не за реализацията!!!!!
Вие сте типичен пример как се размива диалога!
Поста ми е да помислите, че има и друга форма на управление, а демокрацията се е изживяла отдавма - и като идея и като реализация.
цитирай
4. batogo - !!!:)))Поздрав за постинга!
02.09.2013 14:44
Съгласен съм, Минев, че формите за проява на демокрацията са остарели. И то, понеже винаги са прилагани в интерес на прилагащия ги. Основното, което им липсва е обективност. Липсва им основния закон на справедливостта, който трябва да стои в основата на демокрацията: Каквото сееш, това да пожънеш и с това да живееш. Тоест всеки да знае, че каквото причинява, това ще преживява за да осъзнае, какво е причинил. Поздрав!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: minevv
Категория: Политика
Прочетен: 864501
Постинги: 437
Коментари: 1432
Гласове: 2418
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол