Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.07.2013 13:02 - Цвете за Левски
Автор: minevv Категория: Политика   
Прочетен: 1845 Коментари: 4 Гласове:
7

Последна промяна: 18.07.2013 15:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Поставих цвете пред плочата на ЛЕВСКИ до църквичката.... Никога не ми е било приятно да полагам цветя пред лобното му място...

Хейтърите ще почнат, как .....
Но всъщност/:
- Левски не започва борбата, а я продължава
- внася организираност и всеотдайност
-никъде не казва , че борбата спира с него
- никаде не казва кога ще се освободим!!

Смятам , че борбата продължава. Врагът отстъпи , но не е победен.
Както външен, така и по-страшния - вътрешен враг. в народа и главно в нас.

Апостоле, продължаваме борбата. Примерът ти ни води !
Докато този народ ражда такива идеалисти като теб, няма да погинем!


Тагове:   Левски,


Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. bogomil - В деня на рождението на най-великия българин на всички времена
18.07.2013 19:29
Уважаеми колега Minev,
Най напред бих искал да ви благодаря за проявения интерес към моя блог-постинг, посветен на 176 годишнината от рождението на Апостола. Запознавайки се и с Вашия постинг аз достигам до извода, че сте един достоен за уважение родолюбив българин, честен и искрен патриот, който цени историята , и се прекланя пред подвига и паметта на ония, които имат заслуги и приноси към своя народ и отечество. Несъмнено Апостола е оная личност, която ще свети в небосколна с ореаола на звезда, която осветява и посочва истинския път на своите съотечественици. Поклон!

с поздрав, уважение и най-добри пожелания www.bogomil.blog.bg
цитирай
2. pvdaskalov - Уви, приятелю Минев...
22.07.2013 11:16
Наистина, свещичка или цветенце може да се запали или постави във всяка точка на земното кълбо, наричайки ги в памет на роднина, приятел или национален герой. Но когато тъй се постъпи пред онази черна плоча в подлеза на ЦУМ, всъщност се утвърждава една долнопробна лъжа, изкусно и подло внедрена от един голям писател. Лъжата е многолика: църквата е построена върху много старо гробище и нароченият скелет не е на Апостола, а на някой незнаен византиец; писателят впрегна цялата тоталитарна машина, за да докаже какви мръсници и родоотстъпници са историците и археолозите. Това стана по време на т.нар. "Възродителен процес", трябваше да се вдигне пушилка и вскакви злоупотреби с фактите бяха позволени.
Колега Минев, стигна се до криминални експертизи, които, за да осигурят още един скелет в резерва на Хайтовата теза, изкараха два скелета - един с череп вън от църквата и един в нея без череп (унищожен или отместен по време на строежа й) - за един и същи. Съжалявам, че трябва да пиша тези редове, но да се слагат цветя на чужд гроб, меко казано, е нелепо.
Самата плоча поднася невярна текстова информация поне в 4-5 посоки. Наследниците на Хайтов и телевизия "Скат" се излигавиха с нейното поставяне.
Достоверното завещание на Левски е казано пред майка му, когато е връчвал в ръцете й косите си: да бъдат погребани вместо него, защото вероятно ще остане неопят и непогребан.
Истинското разобличаване на целия фарс е представено в книгата на проф. Димитър Овчаров (1931-2013), инж. Петър Вълев (1942) и историка Бойко Киряков (1954): "Науката срещу агресивното невежество. Погребан ли е Апостола на свободата в черквата "Св. Петка Самарджийска"? - ИК "Гутенберг, София, 2012.
Моята позиция, която съвпада с позицията на историко-археологическия елит на нацията, съм представил в десетина постинга от миналата година, подкрепена с изобилен архивен фотоматериал.
Бъдете здрав.
цитирай
3. minevv - оххх
24.07.2013 09:08
до pvdaskalov
- до кога ще е този безумен и безмислен спор?
Има ли значение???????!?!?!?
Нека да обявим това място / докато не се намери друго /
и да почнем да даваме дължимото на ЛЕВСКИ и другите ни апостоли!
и ДА, сложете някакви цветя на някакъв гроб. Идеята е по-важна.
Толкова ли е важно да сте прав..??>?>???? А не е ли по важно да имаме нястото на ЛЕВСКИ?
На духа на левски, на неговото дело?????
цитирай
4. pvdaskalov - Цветето на един фалшив гроб на Апостола...
24.07.2013 21:39
Цветето на един фалшив гроб ли ще промени душевността на българина или идеите на Апостола биха могли да променят статуквото в тази окаяна страна? Н. Хайтов блуждаеше и това не го казвам аз, а акад. Вл. Топенчаров. Препечатал съм една негова силна статия в тази насока.
Вас не ви боли, защото не сте несправедливо оплют. Значи, докато се намери истинският гроб, съветвате ни да живеем и умрем омерзени?
Знаете каква е била неговата молба към майка му. Да се погребат косите му. Не е казал къде, но нима ние не можем да преценим по съвест, че те трябва да бъдат положени в полите на Балкана? В Карлово или Сопотския манастир! Защото тук, в София, никой не го е защитил. Защото тук, в София, неговите идеи вече 140 години вместо да се спазват, с тях се маскират и ги изопачават разни маскари...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: minevv
Категория: Политика
Прочетен: 866412
Постинги: 437
Коментари: 1432
Гласове: 2418
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол