Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.05.2014 16:31 - Kомпания в Хонконг назначи робот в борда на директорите
Автор: minevv Категория: Политика   
Прочетен: 893 Коментари: 3 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
шефовете са излишни.... и сега как??? рушфет, секретарка, подмазване???

Компания за рискови капиталовложения в Хонконг определи робот, който на практика е компютърна програма, за член на борда на директорите, пише Motherboard. Алгоритъмът, наречен VITAL, е пълноценен член с право на глас и дава мнение при взимането на ключови инвестиционни решения.


Специализираното онлайн издание Motherboard се е обърнало с молба за интервю с новия директор, но от фирмата Deep Knowledge Ventures са отговори, че VITAL няма как да разговаря, тъй като няма глас, а комуникира по друг начин. Засега това изглежда повече като рекламен трик и новият член на борда на компанията вероятно не е нищо повече от софтуер, който анализира информация, коментира изданието. Възниква въпросът обаче какво ще се случи, когато роботи са в състояние да анализират всяка перспективна млада компания, да проучват пазара и да взимат самостоятелно инвестиционни решения. Върху този вид способности на машините вече се работи и те дори може да са по-добри от хората.

Говорителят на фирмата Ашли Хайланд посочва, че бордът ще влага финанси само в компании, които имат одобрението на VITAL. Разработчикът на алгоритъма Андрю Гража обяснява, че софтуерът вече е преминал от етапа „помощник при взимане на ключови решения“ към етап „система, която взима решения и има правото да гласува“. До момента VITAL е помогнал за инвестицията в две компании, едната от които се намира в Балтимор, САЩ. Нейният изпълнителен директор Алекс Жаворонков казва, че не е разговарял с VITAL, но че по време на контактите му с Deep Knowledge Ventures, хората от компанията са се държали така сякаш алгоритъмът е човек.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4085830


Тагове:   директор,   робот,


Гласувай:
8



1. rumyn - апък аз се гласях секретарка да му ...
16.05.2014 16:44
апък аз се гласях секретарка да му ставам на тоя :)
уф , каква била работата?! защо аз съм била единствана кандидатка!? :)
ми то другите като разбрали , че ще са на сух режим и хайдеииииииии....
я да бягам и аз да си оттеглям кандидатурата! че там ни командировки ще има , ни експресни заседания :)
цитирай
2. deathmetalverses - КОЛЕГА МИНЕВ! Това е супер идея!
16.05.2014 21:15
Какво ще кажеш, вместо депутати, ПАРЛАМЕНТЪТ да е КОМПЮТЪРНА ПРОГРАМА?! Ние, народът, казваме: Искаме това, онова, друго, трето - хиляда и десето - КОМПЮТЪРНАТА ПРОГРАМА да прави законите ? Вместо депутати, де - да не са подкупни?! Я, помисли върху тази идея! Преди 30 години четах една фантастика от американски автор, май беше Робърт Зелазни, или Роджър се казваше, май, сорри, забравих - та в романа му една планета се управляваше от КОМПЮТЪР вместо парламент - и нямаше корупция!!! ПОЗДРАВИ ЗА МАТЕРИАЛА ТИ!!! Здравко
цитирай
3. kostadin - Можже би задачата на човека е да с...
21.05.2014 17:17
Можже би задачата на човека е да създаде следващият по - мощен от него самият разум.С една дума сбогом човешка цивилизация.Когато компютъра оживее ние няма да сме му нужни.И никакви закони за робота няма да ни помогнат.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: minevv
Категория: Политика
Прочетен: 864492
Постинги: 437
Коментари: 1432
Гласове: 2418
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол