Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.12.2014 09:53 - Москов: В част от ромските гета държавата липсва Read more: http://healthy.actualno.com/Moskov-V-chast-ot-romskite-geta-dyrjavata-lipsva-news_445159.html#ixzz3
Автор: minevv Категория: Политика   
Прочетен: 932 Коментари: 1 Гласове:
-5



А аз бих казал- безнаказанността е главната причини!!!!!!
наказания трябват- веднага и на място!!
В част от гетата държавата липсва. Обществото трябва да си изгради имунитет срещу асоциалните прояви.
Това коментира министърът на здравеопазването Петър Москов. Той добави, че социалното неравенство не може да поражда специални права и обясни, че връщането на държавата е съпроводено и с връщане на задължения на хора.

Причина за липсата е водената от дълги години политика. Връщането на държавата би означавало връщане на отговорностите беше подчертано дебело.

В ефира на bTV Москов заяви, че в продължение на години проблемът е бил бинтован и държан под похлупак. Той добави, че в момента е налице чувствто за безнаказаност. Това е така, защото всички знаят, че дори да бият лекарите, знаят, че нищо няма да последва от това.

 

Ромската общност трябва да се върне в държавността, призова министърът на здравеопазването. Той добави, че се извинява, ако някой се е почувствал засегнат от думите му. Въпреки това беше изразена увереност, че българските лекари трябва да бъдат защитени на всяка цена.

По време на интервюто беше обяснено, че спешните медици ще ходят в полиция в места, на които преди е имало инцидентите, не само в ромските махали. В тази връзка Москов беше категоричен, че няма спор с Българския хелзински комитет.

„Ако защитата на правото да упражняваш професията си наричаме „фашизъм”, как да наричаме хората, които бият – антифашисти ли?”, иронично запита Москов.

По думите му, липсата на усещане за държава поражда безнаказаност, а тази „травма” през годините само е бинтована с конференции и подобни събития. Министърът подчерта, че ромите ще се почувстват част от обществото, когато осъзнаят, че имат и задължения към него.

Плащането на осигуровки

Неосигурените българи ще разберат, че има разлика между осигуреност и неосигуреност, заканани се Москов. Той си пожела "поне веднъж" медиите и обществото да заемат позицията на онези, които си плащат осигуровките и са изрядни.

За да подсили тезата си, здравният министър се обърна към публиката с думите: "Ако обичате, осигурявайте се!". Той добави, че ще се бори за това здравно неосигурените „да усетят разликата” в това, което получават те и това, което се полага на хората, които си плащат вноските. Ще има ясно регламентиран спешен пакет и линейки няма да пътуват, само за да измерят температурата на болен.

Спешната помощ

През следващата година средните заплати в спешната помощ ще се увеличат с 20 на сто. В натоварените или отдалечени центрове заплащанията ще се изравнят с тези в болниците и лекар няма да получава по-малко от 800-1000 лева. В тази връзка Москов беше категоричен, че пари "на калпак" няма да се дават. 

По думите му от средата на 2015 г. „масивно количество” от еврофондовете ще отидат за подновяване на автопарка и ремонти на спешните центрове, като целта е в края на 2016 г. всеки у нас да може да разчита на квалифицирана спешна помощ в рамките на 15 минути от подаването на сигнала.

  Редактор: Петър Чернев
Read more: http://healthy.actualno.com/Moskov-V-chast-ot-romskite-geta-dyrjavata-lipsva-news_445159.html#ixzz3LNviiAHF


Тагове:   държава,


Гласувай:
3



1. rumyn - а дано, ама. . . на дали :( все от ...
09.12.2014 11:58
а дано, ама ...на дали :(
все от някъде трябва да се започне с основния ремонт на държавата...
а дали ще са тези които ще го започнат ?
ще гледаме
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: minevv
Категория: Политика
Прочетен: 866552
Постинги: 437
Коментари: 1432
Гласове: 2418
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол