Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2014 14:05 - Ромска вендета в Ихтиман
Автор: minevv Категория: Политика   
Прочетен: 951 Коментари: 1 Гласове:
-8

Последна промяна: 17.12.2014 09:09


do koga? чаветата сами се преброиха с минусчетата ;-))))

image

Спецсили бяха пратени да обуздаят разбеснелите се роми

Жандармерия потушава избухналите наново семейни войни между две ромски фамилии в Ихтиман, научи "България Днес".
Тлеещите от години конфликти избухнаха отново, когато 27-годишният Велко Иванов бе пребит до смърт в началото на октомври. Заради сблъсъците между близките на убития и душманите му от лихварския клан Желязкови в кв. "Изток" в Ихтиман бе изпратена жандармерия, за да обуздае развилнелите се роми.
Два месеца по-късно искрите между двата рода отново пламнали. Този път в дъното на конфликта бил братът на убития Велко. В неделя следобед той си пийнал и му станало мъчно за погубения му роднина. След като събрал смелост, почерненият брат се втурнал към къщата на убийците, за да търси вендета. С него дошли и други членове на семейството. Те потрошили стъклата на магазин, стопанисван от Желязкови, и разбили къщата им. На мястото пристигнали още роднини на мъртвия, а виновниците също извикали подкрепление.
Тълпите от бесни роми били разгонени от полицейски патрул. Към мястото на враждата веднага били изпратени жандармерия и подкрепление от ОД МВР - София, и ДАНС. Те овладели скандала и не допуснали прояви на саморазправа между опонентите, съобщават от полицията. Ченгетата извършили оглед и извикали 10 роми на разпит. След като се изяснило какво се е случило, в ареста останали трима мъже и една жена.
Междувременно роми от махалата пропищяха от полицейски произвол. По думите на очевидци силите на реда започнали да ги разгонват, като не се посвенили от присъствието на жени и деца. "Псуваха ни, крещяха "Писна ни от вас", разкри свидетел на мироопазващата акция. Освен това униформените заповядали на всички да се прибират по къщите си и започнали да проверяват дали вратите са заключени. "Да гонят тези, дето ги търсят, а не нас - невинните", вайкаха се хора от махалата.
Напрежението там ескалира всеки път когато представителите на двата рода се засекат. Между тях започват закани и псувни. Близките на убития Велко са категорични, че няма да прежалят загубата му, и искат отмъщение. Те са потресени и от версията, която Желязкови изложиха пред съда, след като за зверския побой бяха задържани трима от тях - Васил Миланов Желязков, Васил Атанасов Желязков и Сашко Асенов. Те се опитаха да се изкарат нападнати, макар и свидетели да са потвърдили, че фамилията им отишла да причаква Велко и хората му, въоръжена с бухалки, брадви и вили.
Екшънът стана до шивашкия цех край Ихтиман, където работели Велко и част от близките му. Иванови, които се защитавали с голи ръце, успели да се опълчат на биячите си, като им нанесли различни наранявания. Въпреки това Велко издъхнал, а баща му Любчо получи сериозни травми и едва оцеля.

Анелия КОСТОВА



Тагове:   Ихтиман,   вендета,   ромска,


Гласувай:
1



1. rumyn - явни тука си имаме много хора които ...
11.12.2014 15:17
явно тука си имаме много хора които защитават беззаконието което извършват нашите сънародници наричани "роми".
не казвам че между тях няма свестни и работливи хора, но тези изцепки просто са потресаващи, осъдителни!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: minevv
Категория: Политика
Прочетен: 866580
Постинги: 437
Коментари: 1432
Гласове: 2418
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол