Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2014 16:10 - Имам право да защитя дома си. Както реша
Автор: minevv Категория: Политика   
Прочетен: 907 Коментари: 0 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Свещенно право на живот.
Нека се поучим от будистите-всекии има право на живот, но които иска да лиши друг от живот-няма право на живот!!!

Българските граждани са жертви на битова престъпност под различни форми през последната година. Тази статистика изнесе лидерът на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов в коментар на темата с неизбежната самоотбрана и правата на хората, когато някой иска да навреди на тях или собствеността им.

Коментар на редактора:

Правото на собственост е неприкосновено право. То е защитено и от Конституцията, и от множество други документи - и в българското, и в международното право.

По същия начин и посегателството срещу правото на собственост навсякъде се дефинира като престъпление.

Защо тогава законът прави шизофреничното постановление, че човек не може да защити право, който същият този закон е признал, и да противодейства на престъпление, което същият този закон отново е дефинирал като такова?

Домът е свещено място. Домът е нещо, особено в днешни дни, изградено с много труд, усилия, рискове. Домът е единствената реалност, в която имаме право да се чувстваме възможно най-свободни и сигурни.

И когато някой е решил, че може безнаказано и по възможно най-наглия начин да нахлуе в нашия дом и да си избере каквото пожелае, без да е работил за него, без да го е изстрадал, без да е НЕГОВО, ние трябва да имаме право да се защитим. Както намерим за добре.

Какво ги грее старците по селата, които биват обирани, бити и унижавани всеки ден, че има полиция и това е нейна работа? Когато държавата не работи, личната инициатива не би следвало, най-малкото, да се наказва.

Всеки престъпник трябва да знае, че в момента, в който стъпи в моя двор, и в момента, в който прекрачи моя праг, той напада всичко, което съм, застрашава живота и всичко, което имам и е постигнато с труд, и това заслужава най-суровото наказание.

Ако някой тръгва да краде и насилва, той трябва да знае, че рискува да бъде убит. Може би тогава би се замислил.

Ама той бил с бухалка или брадва, пък се оказва пред насочен пистолет. Човек може да осакати и убие и с голи ръце. Глупостите за непропорционалност да спрат. Защото тези, които ги говорят, да си представят, че вандал пребива с бухалка и обира старата им майка. И тогава да си помислят има ли значение какво използва един престъпник, щом той е решил да напада.

Законът трябва да се промени. Самозащитата не трябва да се наказва. Защото тя е най-естествената и логична реакция. Винаги. Да мислят престъпниците, не жертвите.

Автор: Десислава Любомирова


Read more: http://actualno.actualno.com/Imam-pravo-da-zashtitja-doma-si-Kakto-resha-news_446848.html#ixzz3MAEtv2f1


Тагове:   самоотбрана,


Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: minevv
Категория: Политика
Прочетен: 865014
Постинги: 437
Коментари: 1432
Гласове: 2418
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол