Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.01.2015 14:38 - Край с лъжата за тюркския ни произход
Автор: minevv Категория: Политика   
Прочетен: 2369 Коментари: 4 Гласове:
-3

Последна промяна: 15.01.2015 19:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
най-накрая !!!! по-здрав за някои съблогери


image

В началото на седмицата излязоха първите резултати от най-мащабното правено досега ДНК-изследване на генофонда в България

То доказа по безспорен начин, че българите са народ с европейска генетична структура, а тюркските гени са едва 1,5%.

40% от днешните българи принадлежат към хаплогрупите E-V13 и I-M423, които най-вероятно са възникнали в нашата Прародина на Балканите и оттук са били разпространени в цяла Европа от нашите предци при тяхната демографска експанзия след овладяването на земеделието. Също така за българите са характерни автохтонни, почти ендемични, редки и уникални генни комбинации.

Генетично българите са по-близко до италианците, северните гърци и дори унгарците, отколкото до останалите славяни.

При предишното голямо генетично изследвано директорът на Националната Генетична Лаборатория проф. Иво Кременски заяви в материал в сп. "Гео": "Независимо дали им се харесва на някои хора, оказа се, че имаме изключително малко славянско влияние в нашия народ - ние стоим много далеч от основните славянски народи". Според изследването ние не сме близки родственици със славяните, а имаме само натрупан славянски примес в по-късен период.

"Освен общите гени с Гърция и Италия, имаме корен, който сме наследили от прабългарите, които са дошли от Изтока. Оттам е индоевропейския ни корен. Нашите предци на коне обаче нямат нищо общо с тюркските племена, сочат резултатите - нямаме и 1% гени, свързана с монголоидната раса, към която спадат тюркските племена. Дори въпреки историческата ни съдба на петвековно робство, в гените ни не са останали следи от дългото съжителство с турци. Възможно е ние да сме обогатили тяхното ДНК, но обратният процес не се забелязва", подчерта акад. Ангел Гълъбов.

Коментар на редактора:

Това генетично изследване е от изключителна важност, а българските медии, учени и историци не му обърнаха почти никакво внимание. Не чухте за него по новинарските емисии, не чухте дискусии в сутрешните блокове, не чухте и изказвания на иначе устатите ни и компетентни историци.

А трябваше.

Защото темата за произхода на българския народ е много важна. И тъй като е много важна не просто за нас, а с голяма вероятност е от световно историческо значение, мнозина предпочитат да мълчат.

Чудовищната лъжа, че българите са тюрки (ако се чудите защо македонските лумпени ни обиждат на "татари", именно затова е) е дълбоко вкоренена в официалната история. Тази лъжа можете да прочетете във всеки учебник по история, по който сте учили вие или вашите деца. Нея можете да прочетете в Уикипедия, нея ще чуете и от устите на най-известните "историци".

А това е лъжа.

Гените не се подават на манипулация. И доказват лъжата. Езикът, в своето историческо развитие, не се подава на манипулация. И доказва лъжата. Простата човешка логика, която куца в официалната теория, също доказва лъжата.

Истината се оказва трудна за възприемане, след като са те лъгали цял живот. И се иска открито и непредубедено съзнание, за да я допуснеш до себе си.

А истината е, че българите са изключително древен народ. Нещо повече. Те са преки наследници на най-древния народ в Европа. Народът, притежаващ най-старата писменост в света, народът, започнал пръв да обработва златото и металите, народът, чиято култура е била на такова високо ниво, че с увереност може да се нарече люлка на знанията, които са превърнали европейската цивилизация в това, което е днес. Този народ не е бил пришълец. Не е дошъл от Иран, Пакистан, Афганистан, Татарстан, Хиндукуш, Памир и откъде ли не още. Той е живеел тук от незапомнени времена. И ние сме неговите наследници.

Това обаче не чухте никъде през седмицата. Едно такова признание и навързване на непризнатите досега исторически факти би разтърсило и пренаписало не само българската, но и световната история. И понеже залогът е прекалено голям, се мълчи.

От хилядолетия насам историята на българите е била писана от недоброжелатели. Била е преиначавана и манипулирана. Днес обаче, нашата собствена българска научна общност да прави същото - това е престъпление срещу народа, престъпление срещу кръвта.

Рано или късно то трябва да получи своето заслужено наказание. Защото да ограбиш собствения си народ от идентичност, принадлежност и самочувствие е едно от най-чудовищните престъпления.

Автор: Десислава Любомирова


Read more: http://actualno.actualno.com/Kraj-s-lyjata-za-turkskija-ni-proizhod-news_449997.html#ixzz3OKM3FXCF


Тагове:   произход,   лъжата,   тюркския,


Гласувай:
7



1. rumyn - Този народ не е бил пришълец.
09.01.2015 15:03
А истината е, че българите са изключително древен народ. Нещо повече. Те са преки наследници на най-древния народ в Европа. Народът, притежаващ най-старата писменост в света, народът, започнал пръв да обработва златото и металите, народът, чиято култура е била на такова високо ниво, че с увереност може да се нарече люлка на знанията, които са превърнали европейската цивилизация в това, което е днес. Този народ не е бил пришълец. Не е дошъл от Иран, Пакистан, Афганистан, Татарстан, Хиндукуш, Памир и откъде ли не още. Той е живеел тук от незапомнени времена. И ние сме неговите наследници.
цитирай
2. rumyn - Благодаря ти Влади!
09.01.2015 15:12
благодаря , че и ти подкрепяш и търсиш истината за нашия произход.
народ без минало е народ без бъдеще - не знам кой го е казал просто съм го запомнила като фраза :)
уверена бях , че тази хипотеза някой ден ще бъде доказана, неуспоримо :
ние , Българите , винаги сме били тук и просто сме помогнали на другите народи да се развиват. били сме по умни , по мислещи от другите.
цитирай
3. 1997 - А като сме туземци, кои са митовете ни?
09.01.2015 21:59
1. Независимо от поривите на български учители да мистифицират Веда словена и да припишат на СЛАВЯНСКАТА митология митове за Орфей, това не намира почва в съзнанието на българите. На практика, няма митове, които да се идентифицират като туземни и да съществуват и днес в народния фолклор. Да не говорим, че няма и живи митове, за които елините твърдят, че са тракийски.
2. Смятам, че твърдението „Генетично българите са по-близко до италианците, северните гърци и дори унгарците, отколкото до останалите славяни” не отчита генните изследвания при братските ни народи- сърби и македонци. Както и да е, аз се разбирам по- добре с отдалечените руси и поляци отколкото с "близките" ни гърци!? Има и една турска поговорка, според която разстоянието между турци и българи е колкото една лучена люспа... не така стоят нещата с гърците.
3. Отвреме навреме в патриотичен порив излизат вести, че НЯКОЛКО бивши СССР републики искат да се наричат България. Това случайно ли е? Ако няма родова връзка, защо те не искат да се казват ибери или нормани?
цитирай
4. oranjevia - 40 % от гените са еди какви си. А др...
09.01.2015 22:16
40 % от гените са еди какви си .А другите 60 % - сигурно са на марсианци.
цитирай
5. rumyn - не съм компетентна да навлизам в спор :)
10.01.2015 06:37

http://rumyn.blog.bg/history/2014/11/25/neshto-interesno-za-trakite-v-kavkaz-i-aziia.1316874
но този пост е от материалите на
ПАВЕЛ СЕРАФИМОВ - SPAROTOK
а до колкото знам той е този с когото можете и да опитате да спорите :)
https://www.blogger.com/profile/10466967613323146592
късмет ви желая! :)
цитирай
6. rumyn - и още малко от неговите материали :)
10.01.2015 06:46
проф. Ганчо Ценов, който обясни, че кимерии, скити и траки са хора от един и същ произход, а и наши деди. За разлика от Ст. Младенов, проф. Ценов не прояви плахост, не каза може би, а смело заяви, че името скити се обяснява със стблг. скытати сѧ – скитам се. Ценов се обоснова не само на звуковата прилика, но и на сведението на Страбон, че скити означава номади, т.е. скитащи - Strab. I.II.27.
Не случайно Стефан Византийски пише, че скитите са тракийски народ – Σκύθαι ἔθνος Θρᾀκιον – St.Byz. Ethn. 578. Доста по рано Дион Касий също съобщава за родството на траки и скити твърдейки, че тракийското племе даки е клон на скитите:
http://sparotok.blogspot.com/2015/01/blog-post.html
цитирай
7. rumyn - Освен историци и етнолози се нам...
10.01.2015 07:05
Освен историци и етнолози се намират и езиковеди, които да представят на българския читател частица от истината. Става дума за това, че в тракийския език се наблюдават абсолютно същите диалектни особености както и в българския. Както отбеляза акад. Владимир Георгиев (Въпроси на българската етимология, стр.115) колебанието между а (я) от една страна и е (ие) от друга е засвидетелствано не само в античността (в езика на траките), но и в съвременния български език.
Владимир Георгиев подчерта също, че в късния тракийски, гласни без ударение често се редуцират както в източнобългарските диалекти: зилен-зелен (Διντιπορις-Δεντουπορις). Това няма как да е случайност. Един нашественик може да наследи определени думи от коренното население, но няма как да наследи диалектна особеност.
Държа да отбележа, че това не са мои тълкувания, а на световно признати учени. Те са тези, които посочват българските успоредици на тракийските думи. Няма да споменавам пропуските на лингвистите, няма да добавям забравените думи, но дори и без тях, за всеки непредубеден човек е ясно, че тракийският език никога не е изчезвал.
цитирай
8. rumyn - http://sparotok.blogspot.com/2015/01/blog-post_6.html
10.01.2015 07:06
Какво оформя етническият облик на един народ? Това са антропологическият тип, културата и езика. Имаме признания, че от гледна точка на антропологията сред българите преобладава тракийския тип. Имаме признания и за тракийските корени на българския фолклор. А пък благодарение на лингвистите разбираме, че тракийските диалектни особености са все още живи в българския. Основният тракийски речник също е още жив, същото е верно и за личните имена.

Неотдавна генетиците установиха, че голяма част от българите са потомци на население обитавало Балканите още през Каменната епоха. По-късно излезе резултат от друго проучване, което също доказа местните ни корени. Стана ясно, че присъствието на тракийския антропологически тип сред българите не е някакъв феномен, а закономерност. Ние не сме потомци на пришълци от Припят и Памир, а наследници на Спартак, на Залмоксис и Орфей. Колкото и да недоволстват, поддръжниците на неиздържани тези не могат да оборят науката. Времето на догмите отмина, сега изгрява зората на истината, чиято светлина ще огрее душата на всеки родолюбив българин.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: minevv
Категория: Политика
Прочетен: 866719
Постинги: 437
Коментари: 1432
Гласове: 2418
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол