Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2015 10:29 - Родни джихадисти одобряват ужаса в Париж
Автор: minevv Категория: Политика   
Прочетен: 1523 Коментари: 5 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Хората на Ахмед Муса одобряват атентатите

Български джихадисти горещо подкрепят чудовищните атентати в Париж от миналата седмица, показа проверка на "България Днес". Чрез публикации във Фейсбук те открито възхваляват действията на извергите от „Ислямска държава“, които в петък вечерта застреляха и взривиха над 130 човека във френската столица. Наред с поздравите към братятя си родните ислямисти призовават и за още нападения, докато най-после не бъдат избити всички неверници.

ВНИМАНИЕ, ЧИТАТЕЛИ! Целия текст, снимки, още факти и интересни детайли ще публикуваме в хартиеното издание на "България Днес"

Сред най-крайните фенове на парижките главорези е мъж от Пазарджик, назоваващ себе си във Фейсбук Фаик бин Уалид. Като ревностен почитател на скандалния имам Ахмед Муса Фаик не крие подкрепата си за терористите от „Ислямска държава“ и дори се е снимал с тяхно знаме. Пред своите приятели той многократно обяснява, че борбата за налагането на халифат трябва да продължи до постигане на победа. Без оглед на средства и методи. В този дух са и коментарите му след атаките в Париж. Малко след атентата Фаик публикува видео, на което се виждат как стотици опечалени французи полагат цветя и палят свещи в памет на невинните жертви. Покъртителната гледка не предизвиква никакво съчувствие у родния ислямист. Вместо това Фаик дори искрено изразява възхищение от терористите.
"Слава на Бог. Никаква милост за неверниците. Денят на разплатата дойде. Нека целият свят види унижението им", пише под видеото на родния ислямист.
Видеото се одобрява масово и от неговите авери.
"Истинският вярващ не спира, докато не убие всички кучета. Аллах е запазил място в рая за тези, които избият кучетата неверници", пише един от приятелите на Фаик.
Одобрение за атентаторите от Париж изразява и друг от последователите на Ахмед Муса в Пазарджик, прекръстил се на Бердихан Бердихан Бердихан. През последните няколко дни той е публикувал във Фейсбук десетки възхвали на терористите. Сред тях е скандалният клип, с който „Ислямска държава“ пое отговорност за атентатите в Париж.
"Това е само началото. След Париж Вашингтон е следващият", откровено е написал радостният ислямист. Бердихан демонстрира омразата към европейците и християнската религия с друго свое видео. На него се вижда как маскиран главорез прострелва с пушка Библията, а след това излива върху останките шише, пълно с пикня.
Шокиращият клип предизвиква масово одобрение сред останалите ислямисти.
"Това чака всички неверни кучета, които не се подчинят на волята на Аллах", пише един от родните фанатици.
Друг от пазарджишките ислямисти, който се прочу със заплахите си, че ще постави депутатите на електрически стол, влиза в стилистиката на Сидеров. Подобно на лидера на Атака и Асан Асанов категорично отрича в Париж да са извършени атентати. Напук на стотиците снимки и телевизионни репортажи Асанов твърди, че всичко това е измислица на израелското разузнаване „Мосад“ и ЦРУ и бомби никога не са избухвали.

http://www.bgdnes.bg/Article/5121224
 



Гласувай:
10



1. rumyn - ох безсилието ми е толкова огр...
19.11.2015 14:34
ох
безсилието ми е толкова огромно , че не намирам думи за да изразя чувствата които ме заливат във връзка с поста.
никога не съм била доволна , че през нета могат да ме следят и контролират какво правя не само на компа си , но и около него. но сега питам - при толкова възможности защо въпросните служби вече не са се задействали и да направят необходимото за да секнат из основи тези явни терористични наклонности в страната ни? могат да подслушват тоя и оня и да развяват кирливи ризи, а не могат да установят адреса на тези и да ги приберат на топло за подбуда към тероризъм!
нали им отпускат пари за борба с тероризма? или им е нужно и някой да дойде за да свърши нещо вместо тях?
а и да не им отпускат пари кой от законите ни разрешава такива изказвания и въобще май трябва да се поровя в законите ни за да видя точно кой закон нарушават с тези си действия.
цитирай
2. rumyn - http://eu.mvr.bg/Areas/Terrorism/default.htm
19.11.2015 14:40
България е страна по основните международни договори в областта на борбата с тероризма. Приемането на Закон за мерки срещу финансирането на тероризма (връзка) е важна положителна стъпка. През м. февруари 2004г. България ратифицира втория допълнителен протокол за Конвенцията на Съвета на Европа относно взаимопомощ по правни и криминални въпроси. Работи се по следващи изменения на Наказателно-процесуалния кодекс, за да се въведат понятията съвместен екип за разследване, презгранично горещо преследване, контролирани доставки, аудио и видеоконференции и подслушване на телекомуникациите.
цитирай
3. rumyn - Правителството пише закон срещу омразата в Интернет 17 ноем. 2015 | 11:41
19.11.2015 14:45
Планът, по който властите ще работят до 2020 г. предвижда създаване на специален закон срещу „изказвания и послания, подбуждащи към омраза по интернет и в Средствата за масова информация“. Под лупа ще бъдат следени всички сайтове, „съдържащи екстремистка пропаганда и открити призиви за насилствени действия“.
http://epicenter/article/Pravitelstvoto-pishe-zakon-sreshtu-omrazata-v-Internet/85816/2/48
цитирай
4. rumyn - списък НА ДОКУМЕНТИТЕ ЗА БОРБА СРЕЩУ ТЕРОРИЗМА
19.11.2015 14:54
Република България е ратифицирала всичките 12 международноправни инструменти за борба с тероризма:
Приети са следните закони за борба срещу тероризма в изпълнение на резолюции на Съвета за сигурност на ООН 1267/1999г. и 1373/2001г.:
- Закон за изменение и допълнение на Наказателния кодекс, приет на 13 септември 2002 г.;



Със закона са въведени специални наказателни състави за тероризъм и финансиране на тероризма (наказване на създаването, ръководенето и участието в терористична група; приготовлението към извършване на тероризъм; явното подбуждане към извършване на тероризъм чрез проповед и закана към тероризъм). Предвидена е и конфискация на част или на цялото имущество на извършителите на терористични престъпления и лицата, които финансират тяхната дейност.
Законът урежда условията и реда за налагане на обезпечителни мерки и отнемане в полза на държавата на имущество, придобито пряко или косвено от престъпна дейност. Сред престъпленията, даващи основание за отнемане по реда на този закон, изрично са посочени тероризмът, финансирането на тероризма, организиране, ръководене или членуване в организирана престъпна група, която си поставя цел да извършва престъпления по чл. 108 а, ал. 1 и ал. 2 от НК (тероризъм и финансиране на тероризъм)
http://terorizam.start/%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D1%8A%D0%BA+%D0%BD%D0%B0+%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%B7%D0%B0+%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B1%D0%B0+%D1%81+%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B0-2147
мисля че по този закон службите могат да се самосезират и да направят нужното!
цитирай
5. germantiger - ...
19.11.2015 20:10
хубави хора, смешни хора и слаби хора

защо хубави - защото си правя ташак

защо смешно - зщото за 200 във франция умират ден ката ден към 500 всеки ден в сирия и още толкова в ирак и афганистан, сметката им винаги е накриво на тия "небелите"

слаби, зщаото ако службите искаха щяха да пребият или убият за час, просто никой не иска това - защо, е друга тема
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: minevv
Категория: Политика
Прочетен: 863874
Постинги: 437
Коментари: 1432
Гласове: 2418
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол