Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2015 10:31 - „Независимая газета“: Плашилото на ислямофобията и деленето на света на „свои“ и на „чужди“
Автор: minevv Категория: Политика   
Прочетен: 1155 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
„Независимая газета“: Плашилото на ислямофобията и деленето на света на „свои“ и на „чужди“ Подмяната на правата на човека с колективните права провокира война на цивилизациите Публикувано: 17 дек. 2015, 06:25 | Обновено: 17 дек. 2015, 06:25 image image image image прочитания: 2940 | коментари: 4     Москва, Русия image В последно време се създаде и крепне тревожната тенденция да се дели света на „свои“ и на „чужди“. Това правят и дипломатите от най-уважаваните държави и ренегатите от най-известните терористични организации. „Човек“ вече не звучи гордо, ако той не е християнин , мюсюлманин или будист, пише „Независимая газета“, цитирана от "Фокус".Ако в съвременния свят някой дружи с някой друг, то това е задължително против някой трети.

За съжаление идеалите на цивилизования свят се отразяват в пропагандата на най-известните терористи като в дяволското огледало от приказката на Андерсен. Многобройни свидетелства сочат, че младите хора, отправящи се в помощ на ИДИЛ са мотивирани от благородно от тяхна гледна точка желание да се борят за правата на сунитите.

Фанатиците умеят да разпалят в сърцата на младите хора благородно негодувание. По правилата на гьобелсовата пропаганда, в голямата лъжа трябва да има и капка истина. Тя лесно може да бъде намерена в полицейската грубост на властите в Дамаск, Багдад, а и в други столици.

Което е още по-опасно, правозащитници засягат същата струна на душата. Възникна течение на борците с ислямофобията. И тук се случи подмяна. Конкретни случаи на ощетяване на правата на човека се вкарват в общото обвинително дело срещу „гонителите на исляма“. Ислямофобията се превръща от реален проблем в жупел, в плашило на политиканите. И тук няма ясен маркер „Внимание- Ислямска държава“.

Да си спомним, че последната световна война бе подтикната от мюнхенския сговор, състоял се след хитлеровата кампания по защитата на судетските немци. Нацисткият подход към правозащитничеството не доведе до възстановяване на справедливостта.

Сега светът настъпва същото гребло, отново отдавайки приоритет на правата на общността над правата на отделната личност. Търсейки „свои“ хората неизбежно стигат до необходимостта да обмислят разликите с „чуждите“. На този принцип сега се изграждат коалиции и се определят врагове. /БЛИЦ


Тагове:   ислямофобията,


Гласувай:
5



1. appen13 - Ха-ха-ха....Е, щом и американската и АГРЕСИВНО АНТИ-РУСКА шорошка „Независимая газета“ признава пълният и окончателен провал на глобализма и нео-либерализма...
17.12.2015 12:42
Е, щом и еврейско-американската и АГРЕСИВНО АНТИ-РУСКА шорошка „Независимая газета“ признава с неприкрит ужас, пълният и окончателен провал на радикално левичарския НЕО-ТРОЦКИСТКИ западноцентричен нео-колониален глобализъм и нео-либерализъм, работата е ясна !
21 век освен века на Великата Поднебесна империя, явно ще бъде и века на СУВЕРЕННИТЕ НАЦИОНАЛНИ ДЪРЖАВИ !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: minevv
Категория: Политика
Прочетен: 866418
Постинги: 437
Коментари: 1432
Гласове: 2418
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол