Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2016 12:15 - НИЙЛ ДОНАЛД УОЛШ: ГОЛЕМИТЕ СВЕТОВНИ РЕЛИГИИ ЩЕ ПАДНАТ, КАКТО ПАДНА КОМУНИЗМЪТ В ИЗТОЧНА ЕВРОПА
Автор: minevv Категория: Политика   
Прочетен: 2580 Коментари: 8 Гласове:
6

Последна промяна: 24.03.2016 12:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Най-бързо развиващата се религия май .. е разумът?!?!? image



image

- При представянето на новата
ви книга „Богът на утрешния ден“/“Tomorrow’s God“/ казвате: „Тази книга съдържа най-вълнуващите новини за последните 100 години“. Какви са новините?

- Човечеството ще си създаде един нов бог в следващите 25-30 години

и този бог ще е резултат от появата на нова духовност на планетата, която на свой ред ще доведе до придвижване към онова време на мир и хармония за всички, което се предсказва толкова отдавна и е чакано толкова много.

- Вие не говорите просто за индивидуална промяна, а за глобална такава?

- Говоря за създаването на нов бог на земята и с това имам предвид ново разбиране на единственият бог, който някога е бил, е и ще бъде. Но това ще е тотално различно разбиране, една огромна промяна на сегашното разбиране за всичките намерения и цели. Той ще изглежда като един напълно нов бог. Създаването на този нов бог от човечеството ще доведе до появата на нова духовност на планетата.

- Можете ли да опишете разликата между новото разбиране от „Богът на утрешния ден“ и разбирането, което имаме в момента?

- Нашите най-големи заблуди за бог са:

1. Бог се нуждае от нещо.

2. Бог може да не получи това, което иска.

3. Бог те е отделил от себе си, защото не си му дал това, от което се нуждае.

4. Бог все още толкова силно се нуждае от това, от което се нуждае, че изисква от теб, от позицията ти на разделен от него, да му го осигуриш.

5. Бог ще те унищожи, ако не направиш това, което изисква от теб.

От друга страна бог всъщност е:

1. Бог на утрешния ден не изисква никой да вярва в него.

2. Бог на утрешния ден няма пол, размер, форма или каквито и да е други характеристики на отделно живо същество.

3. Бог на утрешния ден говори с всеки, през цялото време.

4. Бог на утрешния ден не е отделен от нищо, присъства навсякъде, той е всичко във всичко, той е алфата и омегата, началото и края, абсолютната сума от всичко, което някога е било, е и ще бъде.

5. Бог на утрешния ден не е отделно супер същество, а е удивителният процес, наречен живот.

6. Бог на утрешния ден се променя постоянно.

7. Бог на утрешния ден няма нужди.

8. Бог на утрешния ден не иска да му се служи, но самият той е слуга на живота.

9. Бог на утрешния ден ще бъде безусловно обичащ, неосъждащ, непорицаващ и ненаказващ.

Съотнесени към колективното, тези разлики ще създадат поразително различна духовност, която от своя страна ще създаде поразително различен живот, различен начин на съществуване.

- Кое е посланието, което казвате, че липсва в световните религии?

- Липсващото послание е, че всички сме едно.

Ние сме едно с бог, не сме отделени от него. Това послание не е било предадено на света от исляма, от християнството, от юдаизма – най-големите организирани световни религии. Нито една от тях не казва: „Ние с бог сме едно“. Всъщност, те ни учат на точно обратното. Те не само не са успели да предадат това послание, но и твърдят противоположното на него.

- Кое ще накара последователите на тези религии/има се предвид познатите ни до сега религии/ да възприемат новата духовност в следващите 20-30 години?

- Лидерите и водещите фигури на най-големите организирани световни религии няма просто да се събудят някоя сутрин и да кажат: „Знаете ли, цялото ни разбиране беше грешно.“ Или: Разбирането ни беше непълно и затова трябва да предложим нови „правила“. Няма да се случи по този начин. А точно по начина, по който се случиха политическите промени преди 20 години и които никой не очакваше. Ще започне от самата основа. Както падна комунизмът в Източна Европа. Както политическите промени се случват в цял свят в последните 30-40 години. Отдолу нагоре, а не отгоре надолу.

 

Предполагам, че ще се случи едно от двете неща. Или самите религии ще започнат да се променят и разширят системата си от вярвания, за да включат липсващото съобщение, или

тези религии, които не успеят да го направят, просто ще изчезнат.

Защото масата от хора, които проповядват тези религии и се считат за принадлежащи на тях, няма да са съгласни религиите да продължат да игнорират това, което е очевидна истина, истината за нашето единство – един с друг, с живота и с бог.

- Във вашата книга бог казва: „Целта на тази книга е да спаси света“. От какво трябва да бъде спасен светът?

- От най-лошата му идея за самия него. От изхода, който повечето хора казват, че не искат – бавна, но сигурна разруха и изчезване на света такъв, какъвто го знаем.

- Буквално физическа разруха?

- Не просто физическа разруха – и психическа, и емоционална, и духовна. Бавно, но сигурно изчезване на всички нива на живота такъв, какъвто е сега. Не говоря за края на света. Не казвам, че планетата ще спре да се върти или, че светът ще се саморазруши, в смисъл, че земята ще стане необитаема. Говоря за живота такъв, какъвто го познаваме. Животът може да продължи още 30-40 години, но няма да е такъв, какъвто го познаваме. Няма да имаме свобода, няма да имаме радост, няма да имаме щастие. Всъщност, той ще бъде по-лош от най-лошия кошмар на Джордж Оруел.

Това е една възможност за човечеството да преоткрие себе си. Мисля, че повечето хора успяват да видят, че не можем да продължаваме да вървим в същата посока. Не смятам, че много хора от която и да е култура биха задали сериозно този въпрос. Въпросът, който трябва да си зададем, е: В каква посока да тръгнем?

Моята теория е, че недостатъчно хора си задават този въпрос. По кой път трябва да тръгнем като общество? В следващите 20-30 години следните промени ще се случат: човечеството ще създаде нова идея за божественото, за себе си и за самия живот. Единственият въпрос тук е дали това ще се случи като резултат от следващото голямо бедствие, или ще е превантивна мярка.

- Как ще изглежда светът след 20-30 години?

- Преди всичко

политиката ще претърпи драматични промени.

От политика на нападение и конфискуване към политика на сътрудничество. Ще бъдем не по-добри, а съвсем други: „Моят опонент, човекът, който е срещу мен на тези избори, има просто различна гледна точка от моята. Той не е престъпник, а аз не съм негова жертва, нито на който и да е друг. Ние просто имаме различни идеи за това как да решим даден проблем.“ Политиката ще бъде напълно и тотално прозрачна.

- Казвате, че образователната ни система също ще възприеме тази нова духовност. За тези, които държат на разделението между църква и държава, това може да изглежда доста спорна идея.

- Не мисля, че промените, които ще се случат в образованието, като появата на нова духовност, ще нарушат разделението между църквата и държавата. Църквата е „институция“ – дума, широко използвана за организираните религии, които ни учат на догми. Но ние говорим за духовност и държава. И духовност не е нищо повече от една хубава дума, която означава най-висшите и най-добрите вярвания, които една култура има. И, ако образованието не е за това, тогава за какво е?

Не предполагам, че училищата ще насочват към определени религиозни догми или послания, а по-скоро, че образованието ще бъде място, в което нашите най-висши ценности, както и най-висшето послание – което е просто посланието за единство на всичко в живота – ще бъдат предавани на младите хора.

Красотата на новата духовност е, че тя няма да бъде доктринална, а ще е основана на опита.

И защото ще бъде опитна, ще позволи на хората и всъщност на цялата култура да израсне в нея, да я създаде и пресъздаде от момент до момент, от период до период, докато преживяваме това, което е истина за нас.

Интервю на Лиза Шнайдер

Превод: Весела Ивановаlastloveblog.blogspot.com

Източник: beliefnet.com




Гласувай:
7



1. 1997 - Значи ще има НОВ Бог? ;)
24.03.2016 12:28
Жалко. А аз разчитах че ще си има просто здрав разум. Ама кой е пък Уолш, че да вижда по- ясно?
цитирай
2. rumyn - дали ние - хората сме дорасли да о...
24.03.2016 12:42
дали ние - хората сме дорасли да отхвърлим догмите на църквата?
за да видим ,че божественото е в нас и около нас?
не в облаците, не в тъй наречения рай, а тук и сега .
аз лично се съмнявам скоро да се случи :)
о, то е започнало (промяната на мисленето относно религиите ) , отдавна , но за това, да завладее масата е нужно много време
цитирай
3. minevv - защо????
24.03.2016 12:44
Здравия разум доказа,че не е общоприет. Остава само просстия ;-))
Просто ако иска някой да вярва-моля, ама да си е за него, а не да превзема другите!
Управлението трябвa ада е само с РАЗУМ и МЪДРОСТ и ДОБРОТА.
Бога е за небето, на земята -разума!
цитирай
4. 1997 - Още по- радикално!
24.03.2016 15:52
minevv написа:
Бога е за небето, на земята -разума!

Бог е за митовете, наравно с добрите/лошите феи, Зевсовци, Заратустри, Йехови, Буди и Мохамеди, Перуновци, Амоновци, змейове, джинове, и пр. персонажи. Небето е за сателити на геостационарна орбита, че да комуникираме помежду си и заради GPS-a, де. ;)
А за спазване на човешките морални норми трябва да се погрижим сами.
цитирай
5. minevv - do 1997
24.03.2016 16:49
Съгласен
цитирай
6. kvg55 - Човечеството ще прогресира, ко...
24.03.2016 20:07
Човечеството ще прогресира, когато негов "бог" стане разумът.
А що се отнася до комунизма, не е падал, защото не го е имало.
цитирай
7. rumyn - трудно и невъзможно е да се очаква ...
24.03.2016 21:28
трудно и невъзможно е да се очаква ЗДРАВ РАЗУМ от не мислещи хора :)
за съжаление :(
на не мислещия човек му е нужно някакво ... като пътеводител за живота :)
съжалявам за грубата си откровеност :(
няма как да принудим когото и да било да започне да упражнява това "трудно " действие :) ; да мисли и да си прави логически изводи въз основа на знания и опит.
за това аз мисля, че скоро няма да отмрат религиите.
надявам се, нерелигиозните да се умножим :)
цитирай
8. pesho - Това една от целите на тези които ...
26.03.2016 11:43
Това една от целите на тези които управляват света
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: minevv
Категория: Политика
Прочетен: 860250
Постинги: 437
Коментари: 1432
Гласове: 2418
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол