Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.04.2016 16:01 - Внукът на Талев: Това държание е геноцид спрямо българите от Македония
Автор: minevv Категория: Политика   
Прочетен: 670 Коментари: 0 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Срам и вечен позор за днешните политици!!
Каквато и да е цената...!!!!

Климент Талев, внук на писателя Димитър Талев, изпрати писмо до президента, парламента и МС, в което изразява възмущението си от погазването на националната идентичност на българите в Македония. Агенция "Фокус" публикува пълния текст на писмото, с което разполага:  

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО ПРЕЗИДЕНТА,

НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ И МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ






image


ОТ КЛИМЕНТ БРАТИСЛАВОВ ТАЛЕВ

  През 1965 г. литераторът Иван Сестримски гостува с приятели в дома ни в Бистрица и както сам казва в своите спомени остава слисан от думите на дядо ми ,въпреки жестокостите на които бива подлаган от тогавашния режим: “И в гласът му, трепетен но твърд ,прозвучаха метални нотки: “Ако сега ме изправят пред тази тук стена за разстрел и ми кажат да се отрека от своя български род ,да заявя ,че не съм българин,ще предпочета куршума,вместо да спася живота си с една национална измяна. “Точно тези дядови думи както и завета на баща ми Братислав Талев винаги да браня името на дядо ми от Македонизация, бяха причината да се обърна към институциите, за да защитят един български класик. Вашата реакция за жалост беше нежелание,шикалкавене. Преди дни получих съобщение от председателя на българския културен клуб в Скопие „Димитър Талев“, Лазар Младенов в oтговор на мой въпрос „Благодаря г-н Талев. Но за съжаление, чини ми се че това не е случайно. Днес разбрах че са отказали и наши документи, в които удостоверяваме произхода по статистиките на Васил Кънчев и статистиката на секретаря на Екзарйията, Стоян Мишев, в които са описани всички села в Македония. Ако това е вярно, това е самонегация на собствената история и окончателно отказване от Македония и българите в нея!"   “Това ваше държание за мен е геноцид спрямо българите от Македония и грубо неспазване на българската конституция и погазване правото на самоопределение и националната идентичност. Това е продължаване на репресията над Димитър Талев,който е символ на свободата за българите от Македония. Днес, когато ни делят дни от най—големия християнски празник,ще споделя с Вас няколко мисли на бл. Августин: “До всеки връх има няколко пътеки. Праведните избират най-трудната,тази на идеалите, моралът и честността. Тези ,които изберат заобиколните, лесните пътеки,рано или късно се сгромолясват там от където са изпълзяли,“ Господа управници ,не злоупотребявайте с търпението на така наричаните от Вас,”обикновени хора“, защото на този свят всяко нещо има своето начало и край. Господа управници,все още имате време да се осъзнаете!!!!

https://www.actualno.com/society/vnukyt-na-talev-tova-dyrjanie-e-genocid-sprjamo-bylgarite-ot-makedonija-news_536528.html



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: minevv
Категория: Политика
Прочетен: 866515
Постинги: 437
Коментари: 1432
Гласове: 2418
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол