Продукти за тестото (за 10 броя): непълна чаена чаша захар, същото количество брашно, 2 яйца
За варения крем: 1 ч. лъж. брашно, 0,5 ч. чаша захар (може и малко повече), 1 яйце, 1 ч. ч. прясно мляко, ванилия, 100 г масло
Приготвяне: Яйцата се разбиват със захарта и се добавя брашното. Трябва да се получи малко по-гъсто от палачинково тесто.
Вземете голяма тава, намазана с масло и поръсете с малко брашно дъното. Сипвайте тестото с лъжичка, като внимавате кръгчетата да не се слеят. Ако е необходимо с лъжичката ги дооформете.
Печете няколко минути в предварително загрята фурна. Бисквитите трябва да са жълти с зачервени краища.
Следва най-отговорният момент. Още докато са топли, ги прищипете в единия край. Трябва да действате бързо, защото когато изстинат стават чупливи. Ушичките са готови.
За тези сладки е подходящ всеки крем. Колкото повече масло съдържа, толкова по-добре се оформят розичките. Много вкусни стават и с варен маслен крем.
Смесете захарта и брашното, добавете яйцето и много добре разбъркайте. Внимателно налейте към сместа чаша топло мляко, ръзбъркайте добре, за да не стане на бучки и поставете на котлона.
Варете на слаб огън, докато се сгъсти и започне да прави мехури. Когато изстине, добавете ванилията и мекото масло. Разбийте много добре докато се получи еднородна смес
С охладения крем, с шприц или фуния се пълнят бисквитките.
http://www.bgfermer.bg/Article.asp?ArticleId=4609194
Филм без добри герои
Митът гръцко робство или владичество
само дето аз не ставам за готвач :)Р
кога ще ги опитам тези фусотиики? и държа да наблюдавам приготвянето им :)0
хъхъъъъ
ако напълниш водната чаша до горе яйцата стават 6 и бройката на бисквитките се увеличава :)
ако залееш тестото на веднъж в кръгла широка тава става блат за торта :)
ако тавата е по тясна става за реване :)
ако тавата е правоъгълна става блат за руло :)
ако е с форма на кекс получаваш кекс :)
ако искаш тестото да е шарено поръсваш малко какао и разбъркваш съвсем малко за да поеме без да се разлее из цялото тесто.
ако искаш да е плодов сладкиш- оцеждаш добре плодовете от компот, поръсваш ги със брашно и ги подреждаш върху половината тесто и ги заливаш с останалата половина.
а ако имаш склоност към висока захар в кръвта забравяш за рецептата :)
хахаха и си приготвяш солени бизквитки , но за тази рецепта ти е нужен и баклпвер защото няма какво да реагира със яйцето за да набухне брашното :) в тази рецепта може и да не са чак толкова много яйцата
ух, олях се :) аз не съм готвачка! мен в кухнята трябва човек да ме върже за да стоя там по вече от 5-6 минути :)