Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.06.2013 09:32 - Сексът като съпружеско задължение
Автор: minevv Категория: Тя и той   
Прочетен: 748 Коментари: 0 Гласове:
2



http://www.tialoto.bg/a/77-semeistvo/29675-seksat-kato-sapruzhesko-zadalzhenie-/?utm_source=blog&utm_medium=tialotobox&utm_campaign=footer
Сексът като съпружеско задължение ОК е да правите любов, само защото вашият партньор го иска 12 юни 2013 Статия Коментари / 4
image Снимка: Dreamstime
 

Напоследък в съвременния западен свят се счита, че не трябва да се чувствате задължени да правите секс, само защото вашият партньор го иска, а вие пък не желаете да го обидите.

Много хора са станали жертва на философията „не е необходимо да правя нещо, което не искам", но тя не е съвсем правилна, поне когато става дума за секс. Все пак нека не забравяме, че модерният свят е пълен с разведени, безбрачни и отчаяни, самотни хора, които буквално няма с кого да правят секс, дори и да копнеят за това.

Така че ако сте в дългосрочна моногамна връзка, е добре да приемете, че ще трябва да правите секс, дори и понякога да нямате настроение за ласки.

Аргументът да правите секс с партньора си, дори и да сте уморени, трябва да бъде просто, че го обичате и че държите на връзката си с него и искате да го направите щастлив и в сексуален аспект. Разбира се, ако той прави същото за вас.

Още по темата ...

Сексоложката Трейси Кокс казва пред Daily Mail следното: „Нека бъдем реалисти – бракът предполага редовен секс със съпруга (само с него) като постоянен ангажимент. Сключвайки брак, съпрузите един вид си обещават негласно, че ще отговарят взаимно на сексуалните си нужди и то сравнително редовно. Ако някой от тях спре да прави това, то постъпката му е несправедлива спрямо другия."

Въпросът е, че сексът като задължение не трябва да бъде скучен, апатичен и тайно да си гледате часовника, докато лежите като труп. Той трябва да се прави елегантно и с ентусиазъм, а не неохотата да ви личи ясно, защото иначе самият акт е безсмислен.

Ако имате глад за секс, въпреки че сте семейни, то трябва да включите ласките в седмичния си график и да не ги игнорирате при никакви обстоятелства.

Забелязвайте палавите блясъци в очите на половинката си, а не се преструвайте, че не ги виждате. По-добре е да откликнете на ръката, която пълзи към вашата страна на леглото, а не да я спирате с думите, че четете интересна книга. Това е груб начин за отблъскване, който не само убива страстта у партньора, но го кара да се чувства раздразнен, обиден и нежелан.

Дори да не се чувствате секси, то вие ще се почувствате добре емоционално, ако ощастливите вашия обичан партньор и му дадете нещо, което той иска. Бъдете щедри и си казвайте: „Това е нещо, което мога да му дам/ѝ дам".

Много са проучванията, които доказват, че ако човек направи усилие да се настрои за секс, в крайна сметка той наистина успява и впоследствие се наслаждава на самия акт. Желанието обаче не трябва да бъде единствената мотивация. Любовта, справедливостта, щедростта към партньора също са добри доводи.

Според Трейси Кокс между 20 и 25 % от сексуалната активност в семейството е точно с цел да бъде удовлетворен партньорът, а не собствените нужди. Но, все пак имайте предвид, че ако любовният ви живот се състои само от секс като ангажимент, то вие сте в беда.



Тагове:   брак,   семейство,   секс,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: minevv
Категория: Политика
Прочетен: 860163
Постинги: 437
Коментари: 1432
Гласове: 2418
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол