Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.09.2013 12:55 - Развратните жени били полезни за еволюцията
Автор: minevv Категория: Тя и той   
Прочетен: 1141 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ЕХХХХХХХХ, най-накрая се разкри... ;-)
http://actualno.actualno.com/Razvratnite-jeni-bili-polezni-za-evolucijata-news_437735.html
Развратните жени били полезни за еволюцията

Жените, които имат многобройни и безразборни връзки, често са осъждани от обществото. Науката обаче има друго определение за тях. Според учените този тип дами всъщност са изключително изгодни за човешката еволюция.

Изследователите са на мнение, че представителките на нежния пол, които често сменят сексуалните си партньори, са започнали да раждат деца с по-силен имунитет.

По този начин през годините развратните жени са създавали по-качествено поколение, способно да оцелява при по-екстремни условия на живот.

Специалистите стигнали до този извод, след като проучили генетичните механизми, характерни за предполагаемите предци на съвременната домашна кокошка – дивите пилета от джунглата. Било установено, че пернатите дават много по-здраво и устойчиво на болести поколение след осъществяването на няколко чифтосвания. Експертите смятат, че същия механизъм може да действа и да бъде успешно прилаган и при хората.

„Нашето изследване показа, че не е необходимо жените да избират сред мъжете този, който по тяхно мнение е способен да даде най-здраво потомство“, коментира професор Дейвид Ричардсън от университета в Източна Англия, цитиран от Daily Mail. По неговите думи, честата смяна на половите партньори води до това, че жените започват да раждат деца с много по-силен имунитет.

„Резултатите може да се използват във връзка с други животни. За хората това може би не е подходящо от етична гледна точка“, добавя още ученият.

Специалистите също заявяват, че сексуалните сигнали отправяни чрез мириса, излъчван от тялото на мъжете, подсъзнателно помагат на жената да избере най-подходящия баща за бъдещото си дете.

Това не е първото изследване, което не само не осъжда, но и се оказва в защита на честата смяна на сексуалния партньор от страна на жената. По-рано група учени, ръководени от Нина Ведел от университета Ливърпул, установи, че колкото по-често жените сменят мъжете, с които правят секс, толкова повече се гарантира съществуването на вида и спасяването му от измиране.

Разбира се, тези изводи на учените не насърчават безрасъдните и несигурни полови контакти. Те обаче носят важна информация от гледна точка на науката и еволюцията на човечеството.

Редактор: Анна Маринова

  Редактор: Яна Баярова  

Read more: http://actualno.actualno.com/Razvratnite-jeni-bili-polezni-za-evolucijata-news_437735.html#ixzz2eTxMyJtd



Гласувай:
4



1. aip55 - Имаме нагледен
11.09.2013 05:13
-пример. В БГ циганите правят безразборен секс, а поколенията ин са калени с/у болестите и студа!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: minevv
Категория: Политика
Прочетен: 866629
Постинги: 437
Коментари: 1432
Гласове: 2418
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол