Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2013 10:35 - Интелигентната сексуална ориентация: Сапиосексуалност
Автор: minevv Категория: Тя и той   
Прочетен: 1638 Коментари: 4 Гласове:
5

Последна промяна: 13.11.2013 10:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Интелигентната сексуална ориентация: Сапиосексуалност A дано, ама надали...
Винаги светът е святал, че интелигентността е най-големия афродизиак.. но не и в България-- и уви, само жените могат да оправят положението..

Дерзайте Българки!!!

През последните години се забелязва тенденция, според която бруталността остава на заден план. Нахаканите, самоуверени и силни мъже вече са изместени от пиедестала от «умните и разсъдливите». В речника се появи нова дума – сапиосексуален. Как точно се случи това?

Думата «сапиосексуален» идва от латинското sapio, – умен и разсъдлив. Това е човек, който сексуално привлича умните и разсъдливите партньори.

Сексуалната възбуда на сапиосексуалните се заражда и натрупва благодарение на интелектуалното общуване. Именно интелектът е техният афродизиак. Без достатъчно философски елемент сексът за тях е просто сбор от безпорядъчно безсмислени и бездушни движения на тялото, лишени от смисъл, пише passion.ru.

Привлекателност vs сексуалност

С появата на понятието „сапиосексуален” логично възникна въпроса, какво общо имат те със секса. Това, че мнозина биват привличани от хора, с които имат общи теми и разговарят приятно, не е нищо ново и извъндредно. Напротив – точно качественото общуване сближава и прави секса осъзнат и изпълнен с емоции. Но едно е да говориш за възвишени неща, а съвсем друго да се възбудиш от факта, че някой говори по темата.

Затова ако ви привличат образовани хора, способни да поддържат разговор не само по банални теми, това не означава, че сте сапиосексуални. По-скоро сте образована и интелектуално развита жена, на която й харесват съответният тип мъже.

Ако, обаче, от умните приказки на мъжа тялото ви започне да се „разтърсва” от ток и колкото повече се потапя в разговора, толкова по-учестено започва да бие сърцето ви, вие може да се причислите към сапиосексуалните хора.

Затова ако просто образованието привлича хората, е способно да се поддържа разговор не само по банални теми, което означава, че вие сте сапиосексуален. Преди всичко, вие просто сте образована интелектуално развита жена, която и се харесват съответните мъже.

Обяснение от гледна точка на еволюцията

Вероятно именно еволюцията е довела до промяна в сексуалността. Вероятно повишаването на интелектуалните способности на самите жени и все по-значимата им роля в обществото е повишило и изискванията им към мъжете. Вече е не е достатъчно само да си мускулест и брутален, ловът на мамути не е на дневен ред и дори осигуряването на потомството не е главна мъжка задача. Жените искат мъжът да е умен и разсъдлив, повече от останалите.

Как би го изтълкувал Фройд

Фройд, който има отговор за всеки въпрос, дори да не е свързан със секса, би казал, че връзката на сексуалното привличане с интелекта е следствие от желанието да се доиграят детските игри с умен и образован баща. Преноса на неговите качества върху партньора в зряла възраст води до това, че жената се възбужда, виждайки пред себе си умен и способен да задържи вниманието й с увлекателни и интелектуални разговори, мъж.

Обяснение от гледна точка на сексолога

Според сексолозите сапиосексуалността е нищо повече от поредния етап в развитието на човечеството. Някои дори се надяват, че това е връщане към духовността, след десетки години на сексуална разкрепостеност. Много сапиосексуални споделят, че днешните хора сякаш са „пусти”. Затова представителите на новото течение фанатично спазват всички граматични и езикови правила при общуване.

Да бъдеш или да не бъдеш?

Това, което ни възбужда или привлича в мъжете винаги ще остане нещо много лично. Но фразата, че най-сексуалният орган на мъжа е неговият мозък, се е появила много преди появата на сапиосексуалните.

Може да ни привлича какво ли не, но важното е по този начин да не страним от останалите и да не изпадаме в крайности. Току виж отпъдите мъжа на живота си само, защото няма необходимите познания в една област, но по-късно се окаже, че е ненадминат специалист в друга...

Read more: http://curious.actualno.com/Inteligentnata-seksualna-orientacija-Sapioseksualnost-news_5698.html#ixzz2kVqN4TGI


 



Тагове:   интелигентност,   секс,


Гласувай:
6



1. milady - Mr minevv...ama..
17.11.2013 09:37
не моее така ,баста..
само “бисери„от вашта устаааа ..му ха ха ха
a ,аз се смея етоо така :)))))
цитирай
2. minevv - milady
18.11.2013 16:31
стига деее.. стига лични нападки
Ако ти стиска-- предлагав невиртуална среща. На кафе и сладко , че да се поуспокоиш. А и каквото съм постнал е изстрадано и проверено ;-))
цитирай
3. milady - хмм..малко си страдалл ,Пенчооо...
26.11.2013 11:55
малкуу , сядай , 2 ;)
де да знаеше, аз колку съм ..много страдална... ,ама нейсе/самолета излетя/
цитирай
4. minevv - oh RUMYN
09.12.2013 15:16
Бих си поискал от ЖЕНА като теб с глава и жеснка мъдрост и доброта
дерзай
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: minevv
Категория: Политика
Прочетен: 866552
Постинги: 437
Коментари: 1432
Гласове: 2418
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол