Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2013 10:17 - Мастурбацията - това може да е полезно
Автор: minevv Категория: Тя и той   
Прочетен: 1360 Коментари: 3 Гласове:
-2

Последна промяна: 12.12.2013 15:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Мастурбацията - това може да е полезно Да напомня на Българките - махалото се обърна отдавна... и не сте в час..


image 

Всеки знае, какво е това мастурбация и всеки знае, че това „не е много хубаво”. В античните времена, не са имали нищо против нея, но в последствие отношението към мастурбацията рязко се променило и трябвало да се чака ХХ век с Фройд, Хевлок Елис и Райх, които заявили, че мастурбацията – това не е толкова лошо нещо. Даже сега, в нашето преди всичко развратно време, хората използват огромно количество жаргонни думи, заместители за обозначаване на мастурбацията, което говори, че представата за нея, като нещо ненормално все още е много силна.

Забраната за мастурбация се основавала на вредата, която тя нанася на душата и тялото. Да оставим на страна християнските конфесии, там както се казва всичко е ясно, но ето, че и европейската медицина е допринесла, за това мастурбацията да е била считана за извънредно опасна. През XVIII век у медиците се формирало убеждението, че мастурбацията предизвиква импотентност и слепота, а в по-предишното столетие са лекували от нея чрез електрошок и обгаряне на гениталиите с нажежено желязо. Тези зверства са останали в миналото, но методите за дълбока психологическа обработка, все още са у нас. Дори в ХХI век много от подрастващите са убедени, че от мастурбацията ще станат малоумни или че ще и поникнат косми по дланите.

Разбира се, когато е засегната сексуалната сфера, митичните и религиозни представи са необичайно силни, и в миналото, дори просветените изследователи на са могли да ги победят дори в собствената си глава, да не говорим за общественото мнение.

Но науката не стои на едно място и през XX-XXI век, сериозно се опитва да реабилитира мастурбацията. Най-смешното е, че половото самозадоволяване се оказало, че не само не е вредно, но и в определени случаи е полезно.

Стимулирането на половите органи, било то в процеса на половия акт или със собствени сили, активира кръвообръщението в половата система и заедно с това кара всевъзможни съпътстващи субстанции (от междуклетъчни течности до мукосзни секрети) да се движат интензивно. Например, женската мастурбация защитава от инфекции матката и пикочопровода. Счита се, че това се дължи на това, че при мастурбацията се освежават слузестите секрети, които запълват шийката на матката.


При мъжете, мастурбацията намалява риска от рак на простатата, това се дължи на очистването от канцерогенни вещества.

Мастурбацията повишава нивото на хормона кортизол, който (наистина, в малки дози) регулира баланса между възпалителни и противовъзпалителни реакции на имунитета.

Иначе казано, мастурбацията може да има имуностимулиращо действие.

Освен това не трябва да се забравя, че самозадоволяването повишава нивото на ендорфини в кръвта, което на свой ред води до намаляване на депресията.

Мастурбацията регулира и хормоналното ниво и кръвното налягане, намалява напрежението и помага в борбата с безсънието. Смята се, че тя дори намалява риска от диабет от тип 2.

Накрая, мастурбацията позволява да се направи оргазма по-ярък, а наситеният оргазъм отново действа положително върху здравето, както психически (намалява стреса и т.н.), така и физически (подобрява работата на сърцето и съдовете).

Вероятно трябва да се отбележи, че всички тези преимущества на мастурбацията, могат да бъдат реализирани и с обикновен секс, но обичайният секс изисква повече условия за реализиране, отколкото мастурбацията. По-просто казано, сексуални плюсове ще получите по- бързо и лесно именно от мастурбацията, отколкото от „отборната” игра.

Впрочем, никой не се опитва да изкара мастурбацията по-добра от секса. Преди всичко, плюсовете на първото са по-ярко украсени във второто и освен това обикновения секс има своите предимства, които не могат да бъдат реализирани при мастурбация. Въпреки това пътят към тези предимства може да бъде доста труден за някои и в този случай сексолозите отново препоръчват мастурбацията, като средство за изясняване на собствените нужди и способ за сваляне на сексуално-психичното напрежение и страх от предстоящия секс.

Случва се мастурбацията да придобие натрапчив характер и да се превърне в зависимост и тогава е възможно тя да доведе до изтощение и притъпяване на мисълта. В този случай тя се нарежда до многобройните зависимости и неврози и да я определяме, като нещо особено опасно едва ли е необходимо.



Read more: http://interest.actualno.com/Masturbacijata---tova-moje-da-e-polezno-news_8249.html#ixzz2n3eHR5mo


_______________
мистЪр minevv??!! (ново) МНого здраво си закаъсал ?!
остава само ,да мастурбираш пред блог а...
какъв срам..

Изпратено: 11:01 От: milady

Изтрий | Отговор

Милейди , при такива същества от женски род... май това е по-доброто.
Да не споменавам болестите...


Както сочи статистиката 99% мастурбират, а останалите просто ЛЪЖАТ.



Гласувай:
1



1. nikita6864 - .
10.12.2013 14:16
Ако бях мъж, и аз щях да избера мастурбацията пред секса с блогърката milady.
цитирай
2. minevv - Ако бях мъж, и аз щях да избера мас...
10.12.2013 15:49
nikita6864 написа:
Ако бях мъж, и аз щях да избера мастурбацията пред секса с блогърката milady.
dano ne si мъж. И благодаря.. че след толкова нападки почнах да се съмнявам в сексуалността си...
Извинявам се , че последните ми постове са с тази тематика, а не за политика и информатика.. ама - празници и все на това попадам .. ;-))
весели празници на всички
цитирай
3. minevv - допълнение
14.12.2013 08:46
от нета - 93% от жените мастурбират- останалите 7% лъжат ;-)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: minevv
Категория: Политика
Прочетен: 859997
Постинги: 437
Коментари: 1432
Гласове: 2418
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол