Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.05.2014 12:00 - Проф. Станка Маркова: Сексуалният живот не трябва да се занемарява дори в късна възраст!
Автор: minevv Категория: Тя и той   
Прочетен: 927 Коментари: 1 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
a дали е така???


На село дори старите хора се любят ежедневно, затова са задружни и живеят дълго, твърди докторката
Проф. Станка Маркова Проф. д-р Станка Маркова е почетен председател на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи (БАПЗГ). Тя е първият професор в България, който преподава управление на здравни грижи на сестри и акушерки.

В по-различно амплоа се представи проф. Маркова в нарочно интервю за секса в зряла възраст.

- Докога човек се вълнува от секс?
- Докато е жив, за човек е важно сексуалното общуване. Заради застаряването на населението в световен мащаб учените са стигнали до извода, че сексът става най-пълноценен за хората в зряла възраст, когато вече не преследват кариера, а проблемите с децата са зад гърба им. Тогава те откриват най-голямата топлина и близост в партньора си, а и сексуалното общуване влияе добре на здравето, регулира кръвното налагане. Човек може да прави пълноценен секс до края на живота си. Важно е партньорите да приемат тялото си и да не се срамуват от промените в него.

- Доколко вярно е, че в културата на българките, особено по-възрастните, сексът е като задължение в брака?
- Неведнъж съм чувала думите "ще изтърпя" или друг вариант - "мъжа си го търпя, но с любовника всичко е окей", а всъщност жената трябва да се включи, не да стои. По време на своята практика като селски лекар неведнъж съм чувала и за навика на старите хора да се любят ежедневно. "Откак сме се взели, само като беше войник, не сме се имали", ми разказваше моя пациентка. В селата всяка вечер се имат. Няма норма. Сексуалният живот не трябва да се занемарява. Дори възрастните мъже, които вече имат некачествена ерекция, се чувстват добре от факта, че създават радост на половинката си. Даже от факта, че някой те обича, от това да се гушнеш с някого, е добре.

- Задължително ли е да има и любов, за да е полезен сексът?
- За да се излъчват ендорфините, хормоните на щастието, трябва да ти е приятно. При изнасилване, при проституция тези хормони не се излъчват! А допаминът, който разширява кръвоносните съдове, и останалите хормони, които се освобождават при секс и при фитнес, спомагат да изпаднем в състояние, в което не мислиш за нищо друго, освен за това колко ти е хубаво.

Не толкова механичното сексуално действие, колкото отношенията, топлината между двама души, които дори да не са в първа младост, искат да си донесат радост, поддържа радостта от любовните отношения. Яденето на люто предизвиква излъчването на ендорфини в мозъка. Затова тези народи, които ядат люто, са весели!





Тагове:   секс,   старини,


Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. rumyn - Задължително ли е да има и любов, за да е полезен сексът?
23.05.2014 16:18
да!
другото е криватна гимнастика :)
нея човек може да си я набави и срещу заплащане :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: minevv
Категория: Политика
Прочетен: 866891
Постинги: 437
Коментари: 1432
Гласове: 2418
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол