Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.06.2014 08:50 - Будуващите жени правят повече секс
Автор: minevv Категория: Тя и той   
Прочетен: 699 Коментари: 1 Гласове:
-4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image Източник: Thinkstock/Guliver  

Жените, които стоят будни до късно, правят повече секс, твърди проучване на Чикагския университет. Причината изглежда се крие в социалните навици на нощните птици, подобно на мъжете, които също будуват до среднощ, дамите, които не си лягат с кокошките, са по-склонни да правят неангажиращ секс, за разлика от жените, които се будят с първи петли и явно са концентрирани върху свиването на семейно гнездо или нещо такова.

Разликата според учените, работили по изследването, се крие в хормоните. По-конкретно става въпрос за хормонa кортизол. По принцип, при мъжете нивата на кортизол и тестостерон са по-високи, отколкото при жените, но проучването установило, че при жените нощни птици количествата кортизол в организма са същите като при мъжете. Високите нива на кортизол пък предполагат по-добър метаболизъм, повече енергия, засилени когнитивни функции и силна възбудимост - все черти, които, според доклада на Чикагския университет, способстват за формирането на по-рисково сексуално поведение.

Според ръководителя на групата изследователи - Дарио Маестрипиери, чертата "нощна птица" може да е еволюционен продукт, който е имал за цел да улесни праисторическите ни предци в краткосрочното чифтосване извън връзките, на които са били отдадени по принцип. Веднага щом бизонът е убит и децата са в леглото се откриват социалните възможности и става възможно активното чифтосване. Поне така изглежда хипотезата на Маестрипиери, която се базира на факта, че мъжете, които си лягат късно, правят двойно повече секс от мъжете, които полагат глава върху възглавките по-рано.

Резултатите от това изследване са положителни за всички. Изглежда мъжете и жените, които си лягат по-рано, са по-склонни да се обвържат в дългосрочен план, което е страхотно. Междувременно пък т. нар. нощни птици явно са по-разюздани в сексуално отношение и се въвличат в активен сексуален живот, а сексът, като практика, също е страхотен. Всеки танцува и се държи според собствения си цикарден ритъм. И ако вие сте нощна птица, а партньорката ви е кокошка, то може би трябва да прибегнете към бодърствени стимуланти, като кафето например



Гласувай:
1



1. rumyn - а вече ще спя само денем ! обещавам ...
05.06.2014 10:09
а вече ще спя само денем !
обещавам :)0
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: minevv
Категория: Политика
Прочетен: 866314
Постинги: 437
Коментари: 1432
Гласове: 2418
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол