Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2014 15:22 - Мачо поведението се дължи на женски хормон
Автор: minevv Категория: Тя и той   
Прочетен: 789 Коментари: 3 Гласове:
-5

Последна промяна: 03.10.2014 16:51


Мъжете тип мачо имат по-високи нива на женския полов хормон естроген, твърдят изненадващо американски учени.
Да познавате такива? ;-)))))
image

Новите резултати показват, че мъжаги като агент 007 в изпълнението на Даниъл Крейг и буйни актьори като Ръсел Кроу всъщност импонират на жените заради известна доза женственост.

Досега се смяташе, че мачовците страдат от прекалено много тестостерон. Екипът на анатома Нирао Шах от Калифорнийския университет обаче открил с опити върху мъжки мишки, че женските полови хормони увеличават агресивността.

Гризачите с най-високите нива на естроген по-често се биели и маркирали територията си с урина. Учените смятат, че ранното излагане на влиянието на естроген прави момчетата момчета и мъже.

Д-р Шах пише, че учените отдавна подозират това, но сега за пръв път откриват как всъщност естрогенът регулира мъжественото поведение.

Известно е, че естрогенът регулира менструалния цикъл и причинява промените в женското тяло през пубертета, а тестостеронът предизвиква окосмяването и надебеляването на гласа у момчетата.

И двата пола произвеждат малки количества от двата хормона. Учените сега смятат, че те са "двете страни на една и съща монета", защото хормоните регулират много телесни функции.

Сега се знае, че естрогенът, а не тестостеронът, определя кога костите спират да растат. Затова мъжете, у които липсва естроген, продължават да растат.

Предишни изследвания бяха показали също, че мъжки мишки, които нямат клетки, чувствителни към естроген, са стерилни.

Американските експерти доказали, че мъжете имат повече мозъчни клетки, съдържащи ензима ароматаза, който превръща тестостерона в естрогени и контролира мъжкото поведение, свързано с маркирането на територия.

В две мозъчни зони, за които е известно, че регулират сексуалното поведение и проявата на агресия у мъжете, специалистите открили повече клетки, възприемчиви към естрогена.

Когато на новородени женски мишки пък са били давани естрогенни добавки, те също развили клетки с ароматаза, както мъжките. Въпросните женски мишки имали и поведение на мъжки гризачи, каквото по-рядко имали женските, на които не са били давани естрогенни добавки, подчертава д-р Шах. БТА


http://www.epochtimes-bg.com/2009-03/2009-10-02_09.html
 


Тагове:   мачо,


Гласувай:
2



1. rumyn - а аз се чудех защо ми допадат крот...
03.10.2014 18:34
а аз се чудех защо ми допадат кротички представители на вашия пол :)
ми то направо си вонят на тестостерон, ама нали не съм знаела си мислех че нещо съм збъркана :) а човек е склонен да търси и да си доставя само онова което не му достига :)
цитирай
2. minevv - hahahaha
06.10.2014 17:00
Не са само тези качества:
-културисти- неуверени в себе си, а после пораженията от хормоните
-блогови троли - нямат смелост да се изявят и плюят тук
-словоблудство-- очевидно защо
-кълнящи и заплашващи- пак очевидно
________________________________
Нормалния мъж не е агресивен към себеподобните си- погледни как е в природата. Само при пренаселеност / хихихи/ се появяват супер агресивни с хомо наклонности ;-)))
За справка - карл сейгън ;-))
цитирай
3. rumyn - :)
06.10.2014 20:30
културисти - комплексари! гарантирам че в панталона имат много по малко отколкото по мускулите.
блогови троли - невротици! нямат приятели с които да си побъбрят ей тъка - да мине времето. и си запълват времето в интриги и търсене на нечии не достаъци. мога да кажа - невиждат кола в окото си , а търсят трън в моята пета :)
словоблудство - ох това не е тяхна вина , но само до навършването на пълнолетие :)
тъка са видели тъка правят. мога да кажа - не са им обяснили приказката за мечката и дърваря. не отчитат силата на изречената дума!
кълнящи и заплашващи - а тези са разновидност на мутрите! едните разчитат на физически страх , а тези на психическия. и аз като атеист как да бъда стресната?
те знаят ли с какво се занимават? неверието е като огледало отразяващо всичко в обратна посока! това за което говорят , понеже си вярват в него , отразено през моето невярване се връща към тях. / нищо не може да се изгуби, просто променя формата и вида си:)/
гадна съм нали ? ами такава съм:( който не умее да контролира мисловният си процес си е негов проблем. защото всичко се ражда в нечия глава. и изговорено придобива енергия. а тази енергия както създава тъка и руши. а кълнящите и заплашващи искат да рушат. е нека опитат да ме разрушат!
а радвам се да разбера че си падам по нормален мъж :)
от това инфо по филмите , онези мускули и ритници, онези супер герои за възрастни, направо бях почнала да се съмнявам в това дали критерият ми за мъж е верния:)
харесвам героя на доктор хаус, защото мисли логически. по същата причина харесвам и серияла монк. а какво да харесам на - сренощен ринг ли беше? или какъв беше там плаж с една силиконова момаи едни анаболни същества да се млатят до припадък :) баща ми казва - на това чудо ако му дадеш една мотика и 100 квадрата няма да прекопа щото ще му изкочат пришки :)
това чудо е безполезно същество!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: minevv
Категория: Политика
Прочетен: 865721
Постинги: 437
Коментари: 1432
Гласове: 2418
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол