Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.12.2014 13:23 - Великата тайна на успеха е разкрита още от Аристотел!
Автор: minevv Категория: Политика   
Прочетен: 1134 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Тролчета - четете!!!!!
Само любовтта към мъдроста ще ви освободи от глупавата злоба!!!!!
Поздрав и за всички фанатици!! ;-))
Аристотел оставя своята диря в историята, която остава ясна и до днес – векове след смъртта му

Аристотел е един от гениите на Античността и неговите творби и философски трактати не само се превръщат в част от историята, а са актуални и до днес. Неговото творчество е своеобразна енциклопедия на знанието от Древността.

image

Аристотел оставя своята диря в историята, която остава ясна и до днес

Как можем да използваме философията в ежедневието и как може да ни помогне да постигнем успех? Философията може да бъде изключително полезна, когато се приема в малки дози. От хиляди години философите търсят смисъла на живота. Какво можем да научим от Аристотел и как можем да го приложим днес?

Аристотел е вярвал, че всичко се случва с определена цел. Той е заявил, че нашата цел като човешки същества е да мислим така, че да живеем добър живот. Това е! Докато ние продължаваме да съзерцава Вселената и нашата роля в нея, ние изпълняваме нашата цел.

Така че, за да ви помогнем да откриете своята цел, вижте какви ни съветва великият Аристотел – как да постигнем успех:

„Ние сме това, което  правим постоянно. Следователно съвършенството не е еднократен акт, а процес.“

За да стане по-добри в това, което правим, трябва да не спираме да го правим и колкото повече продължаваме, толкова повече ще се усъвършенстваме. Започнете ДНЕС и след време, с постоянство и упоритост ще постигнете това, което целите, дори и днес това да ви се струва невъзможно. Изберете си цел и започвайте!

„Образованието  е най-добрата „провизия“ за старини“

Какво научихте напоследък? Какво ви вдъхновява да трупате знания и да се развивате? Как прекарвате свободното си време? Четете ли? Избирайте занимания, които ви вдъхновяват, нека интересите ви да бъдат това, което ви води напред и некат един ден се обърнете назад и видите, че сте взели максимума от всичко, до което сте се докоснали. Обещайте си, че животът ви винаги ще е интересен!

„Само образованият ум е способен да се забавлява с една мисъл, без да я се ангажира с нея “

Следващият път, когато някой изкаже мнение, което ние ви харесва или предположение, с което не сте съгласни опитайте това: изчакайте три минути преди да се противопоставите. Това не означава, че трябва да стоите безучастни и незаинтересовани. Вместо това се „забавлявайте“ с мисълта. Задавайте въпроси. Покажете интерес. Бъдете отворени, ангажирани и не се конфронтирайте. След края на трите минути ще се чувствате свободни да изразите мнението си – обмислено и рационално. След като сте прекарали известно време с една мисъл, без да я атакувате, гледната точка се променя.

„Доброто начало е наполовина свършена работа“ Всички сме наясно, че поставянето на цел, проучването и анализа са половината от работата – правилната подготовка ще ни спести много главоболия.  За това започвайте с ентусиазъм и усърдие и знайте,че това ви приближава към успеха.

http://www.chudesa.net/%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BB/


Тагове:   успех,   философия,


Гласувай:
7



1. rumyn - умничко момче е бил той. :) и е о...
09.12.2014 13:33
умничко момче е бил той.
:)
и е оставил незаличима диря след себе си
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: minevv
Категория: Политика
Прочетен: 866278
Постинги: 437
Коментари: 1432
Гласове: 2418
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол