Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.11.2011 08:02 - Църквата и Вярата
Автор: minevv Категория: Политика   
Прочетен: 1107 Коментари: 4 Гласове:
1



 До кога ще живеем в тъмните векове? До кога ще се крием от истината?   Живеем във времена на научни постижения, информсционна достъпност и свободно придвижване, а все още / ако и не по-силно/ се придържаме към една стара парадигма - за вярата и църквата.    Необходима ли е вярата за да можем да живеем и държавата да функционира? От векове отговора е НЕ. Само там кьдето има свободна воля има развитие.  Европа отдавна е приела, че църквата и държавата трябва да са разделени. Всеки който е на държавна работа или политика трябва да се откаже от пропагандиране и практикуване на религиозни обреди.  Фанатизмът трябва да бъде преследван и оборван.  Догмите на вярата не трябва да са водещи в науката.   Мястото на вярата е в личното вътрешно пространство на човека. И не трябва да се налага на другите.   Християнството вече отдавна премина през тъмните си векове. И не трябва отново да се връщаме там.  Винаги ще има фанатици, но това трябва да е първата задача на църквата - да не ги допуска.    Повечето религии са решили този проблем. Само мусюлманството все още е на етапа за тотално завоюване - фанатизъм.   А за умнните хора - теорията за бога не е необходима, а само пречи.


Тагове:   атеизъм,   църквата,   вярата,


Гласувай:
1



1. анонимен - Страшно си прав!!!
03.11.2011 08:37
Страшно си прав!!!
цитирай
2. анонимен - Приятелю, винаги съм се чудел, к...
03.11.2011 09:08
Приятелю , винаги съм се чудел ,когато нямаш нещо / в сучея вяра/ защо нещо те дърпа неудъримо да се опитваш да я смачкаш ,задушиш и усмееш в тези които я имат. Когато си духовно пуст ,беден на милост и състрадание, замълчи защото твоите съидейници разрушават света ,рушат психичното здраве и нравствените устои на хората. Лишавайки ги от надежда ги превръщат в зомбита ,които се лутат в непрекъснатите промени и не знаят кое е добро и зло. Църквата винаги е участвало в изграждането на държавата в нейното укрепване и и е помагала в кризи и трудности. Засега слава Богу политиците ги е срам да обявят пълният атеизъм за норма и да репресират християните в обществото,вероятно и това ще стане. Но нашето поражение няма да се състои , защото битката ни не е за тоя свят и бойното поле е вътре в душата . Дишайте спокойно - кой на вас ви налага нещо .Или просто ви е страх ,че макар и невярващи това не отменя реалността на Бога и хората които Го търсят не свършват .
цитирай
3. minevv - Позволете да ви противореча.....
03.11.2011 09:46
Ето го и войнственият фанатизъм. Ето кои налага, криейки се зад видимостта за жертва, своите си болести. Ето още една откровена лъжа- без религия няма надежда, атеизма е болест, вярата дава критерия за добро, религията помага на държавата. И от там - безочливото нахалство, че бог ги смята за прави !! ;-) т.е. за всичко е виновен БОГ / безотговорно е това/. И финален довод - те знаят цялата истина.. Повече скромност .. анонимни фанатици. Вярвате си в своя бог, но не забравяйте че в повечето религии нескромността и тщеславието са порицавани ;-))) !!!
цитирай
4. анонимен - Минев - гледам и не разбирам коме...
03.11.2011 19:13
Минев - гледам и не разбирам коментара ти от моя ли е провокиран .. защото говориш пълни безсмислици. Нямам право да изкажа мнението си на християнин за надеждата ,вярата и т.н. така ли? Никой никога не е налагал на атеистите нищо. Обратното обаче вече се е доказало в най-новата история с хиляди убийства и репресии. Радвам се ,че имате претстава за добро и надежда без религия - ама това е чудесно :)) ,само дето от опит знам ,че не е вярно. Вярно е ,че държавата ни вече не е християнска ,но по някакъв инстинкт хората не се отказват от хр. вяра- дори и да е формална. Още ще трябва да поработите задружно с евреите и банкерите за да ги убедите ,че християнството е мракобесно и вредно. А ако не не мислех ,че знам истината /която е Христос /какъв вярващ ще съм . Вярвай си и ти на това което сам си си измислил - жив и здрав :)) А онова,че Бог ни смята за прави ..и бил виновен -това си го изсмука от пръстите ни в клин ни в ръкав . Предполагам си чул нещо някъде и айде да блеснем сега . Тъпо ти се получи :)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: minevv
Категория: Политика
Прочетен: 867198
Постинги: 437
Коментари: 1432
Гласове: 2418
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол